AKTUELNO

Lekari nisu uspeli da je spasu.

Devetogodišnja devojčica Y. K. preminula je od srčanog udara koji je bio posledica stresa svega dva dana pre nego što je svedočila protiv dede svoje drugarice optuženog da ju je seksualno napastvovao.

Devojčica se srušila u svom domu u Bornovi u turskoj provinciji Izmir, nakon čega je brzo prebačena u bolnicu.

Lekari veruju da je briga zbog seksualnog napada i strah od izlaska na sud bio previše za njeno srce.

Ona je bila pod tolikim stresom zbog događaja da nije mogla da odlazi u školu posle incidenta pre četiri meseca i išla je kod dečjeg psihologa. Nju je navodno napao T.C. (58), deda njene drugarice dok su se igrali na terasi njene kuće.

Dve devojčice su izašle i Y.K. je ostala sama sa T.C. koji joj je navodno rekao da će joj dati lutku kako bi je razveselio. Umesto toga, čovek ju je navodno seksualno napao.

Devojčica je pobegla kući roditeljima koji su pozvali policiju a deda je uhapšen i potom uz kauciju pušten do suđenja. Po svemu sudeći Y.K. se nikada nije oporavila od stresa.

Prestala je da ide u školu, bila je suviše uplašena da bi ostala sama i počela je noću da mokri u krevet.

Kako se suđenje približavalo, postajala je sve anksioznija zbog svedočenja i mogućnosti da će se s napadačem suočiti na sudu.

- Moja ćerka je bila jako uplašena nakon napada. Sada je izgubila život. Učiniću sve kako bi taj čovek bio kažnjen - rekao je T.K, otac devojčice.

I. P.

#Bolnica

#Smrt

#Turska

#devojčica

'