AKTUELNO

Meštani Vlaškog Dola, sela kod Žabara kažu da su u šoku otkako je policija uhapsila njihovu komšinicu LJ. J., kao i njenu ćerku, zbog sumnje da su ubile T. A. (56), bivšeg supruga i oca.

Podsetimo, telo muškarca pronađeno je juče u šumi na području Kučeva, a njegova bivša supruga LJ.J. priznala je krivicu u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu. Za zločin su osim nje osumnjičeni i ćerka i sin ubijenog. Ćerka A. A. je uhapšena, dok se za sinom traga.

Meštani Vlaškog Dola kažu za Kurir da je ubijeni T. A. proteklih skoro 20 godina živeo u Austriji.

- On se od Lj. J. razveo odavno. U Austriji je imao drugu ženu s kojom je živeo u vanbračnoj zajednici. Uprkos tome što je otpočeo novi život, T. A. je sa bivšom ženom Lj. J. i njihovo dvoje dece ostao u korektnim odnosima i ostavio im je kuću u selu da u njoj žive. Inače tu kuću on je nasledio od svog oca - objašnjavaju komšije ove porodice.

Kako dalje navode, osumnjičena žena i njeni sin i ćerka bili su lošijeg materijalnog stanja.

- T. A. je bio čovek na mestu, vredan, druželjubiv, čim bi stigao iz Austrije javio bi se svima i svratio do lokalne kafane. Za razliku od njega, Lj.J. i deca su bili čudni, nisu se ni sa kim družili - pričaju meštani.

Kako navode, ubijeni je 3. septembra stigao iz Austrije i javio se susedima.

- Rekao je da je došao tu i da planira da popravi prozore na kući. Međutim, nakon toga ga nismo videli. Dolazio je i majstor, tražio ga, rekao da se ne javlja na telefon. Kada smo videli da je sin odvezao njegova kola posumnjali smo da nešto nije u redu i prijavili smo njegov nestanak - kažu komšije.

Komšije kažu i da su u poslednje vreme Lj. J. i njenog sina i ćerku uglavnom viđali noću.

- Samo su noću izlazili, sin je palio očeva kola i odlazio negde. Delovali su kao da se stalno osvrću za sobom, kao da su na nekom oprezu. Posle smo čuli da su noću u iznosili delove tela ubijenog čoveka - dodaju susedi.

Podsetimo, sumnja se da je telo T. A. posle ubistva raskomadano i u delovima izneto iz kuće.

- Ostaci tela pronađeni su u šumi udaljenoj oko šest kilometara od Kučeva - kaže izvor.

Podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu saslušane su Lj.J. i A.A. Lj.J. je priznala krivicu, dok se A.A. branila ćutanjem.

VJT u Požarevcu je stavilo predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu za određivanje pritvora osumnjičenima. Sud im je sinoć odredio jednomesečni pritvor.

Autor: