AKTUELNO

Istražitelji ispituju sadržaj crnih kutija kako bi ustanovili uzrok pada aviona.

Avion koji se srušio u centralnom delu Kolumbije verovatno je ostao bez goriva pre pada, smatraju istražitelji, a pretpostavlja se da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namerno kružio pre sletanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbegne eksploziju, prenosi Dejli mejl.

Kako su rekli, "veoma je sumnjivo" što avion nije eksplodirao, već se srušio na putu od Bolivije do Kolumbije. Preživeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvereni, da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta pre nego što je trebalo po redu letenja da sleti na aerodrom Medalinu.

Foto: Tanjug

Brazilske i kolumbijske vlasti pokrenule su istragu o padu aviona u centralnom delu Kolumbije, a pronađene crne kutije bi mogle da daju odgovor da li se nesreća dogodila zbog tehničkih problema ili je letelici nestalo goriva. Istražitelji iz Brazila će sa kolumbijskim kolegama ispitati sadržaj crnih kutija, a u tome će im pomoći i stručnjaci iz Britanije, preneo je Rojters.

U padu aviona, u kom su bili i fudbaleri brazilskog kluba Šapikoensea, poginula je 71 osoba, a šest je preživelo. Preživela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade.

A.V.

#Avion

#Brazil

#Crna kutija

#Fudbaler

#Nesreća

'