AKTUELNO

Uroš Pašajlić, koji je optužen da je u stanu u Beogradu držao zatočenu ćerku (8), juče je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izjavio da priznaje da je devojčica boravila sama i da nije vodio računa o njoj, a njegov branilac sudu je dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdrava u kom se, kako je rekao, navodi da "Pašajlić priznaje svoju grešku i odriče se roditeljskog prava".

Međutim, otac je tokom kratko izjašnjenja o optužnici izjavio da nije tačno da je tukao partnerku I. L. s kojom je živeo u Borči.

- Ovo u vezi I. L., negiram izvršenje krivičnog dela, a što se tiče ćerke priznajem. To sam radio zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i teške situacije u kojoj sam bio. Priznajem za dete, za ženu ne - mirnim tonom je rekao pred sudom Pašajlić, posle čega mu je sudija rekao da će detaljnu odbranu izneti na sledećem suđenju zakazanom za 5. oktobar.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/TV PINK PRINTSCREEN

Branilac optuženog javio se za reč i pojasnio da Pašajlić ne priznaje pravnu kvalifikaciju koja mu je stavljena na teret u odnosu na dete, već samo opis.

Podsetimo, prema navodima optužnice, Pašajlić se tereti da je tokom 2022. do 24. marta ove godine, ugrozio zdravstveno i psihičko stanje svoje maloletne ćerke, tako što je držao samu zaključanu u stanu. Ceo slučaj otkriven je kada je njegova partnerka, s kojom je živeo u Borči, uspela da mu pobegne pošto je navodno i nju nekoliko dana maltretirao zatočenu u stanu. Otišla je u policiju i prijavila nasilje, ali i da sumnja da ćerka njenog prarnera iz prvog braka, na Zvezdari živi sama.

Foto: TV PINK PRINTSCREEN/Pink.rs

Policija je odmah otišla na adresu i zatekla neuhranjenu devojčicu, kako sedi u kadi.

- Na sebi je imala jaknicu i donji deo trenerke, kada sam je uzela u ruke, garderoba je spadala sa nje koliko je bila mršava - ispričala je u istrazi policajka koja je prva prišla devojčici.

Pašajlić je nekoliko dana bio u bekstvu, a potom je uhapšen. Devojčica je u teškom stanju prebačena u bolnicu u kojoj se na sreću oporavila, a pronađena joj je i hraniteljska porodica. Utvrđeno je i da dete nije išlo u školu, nije išlo kod lekara, nije primilo vakcine...

Foto: Pink.rs

Pašajlić je inače juče pokušao da ospori iskaz devojke koja ga je prijavila policiji, navodeći da je ona zavisnik od opijata, ali i da nije tačno da je bila zatvorena u stanu. Njegov advokat, predložio je da se sasluša prijatelj koji im je bio u poseti.

Inače, otac koji se posle jezivog zanemarivanja ćerke odrekao roditeljskog prava, u sudnicu je doveden iz Centralnog zatvora u pratnji jednog stražara, vezan lisicama. On je bez reakcije pratio izlaganja.

Pre početka suđenja odbrana i tužilaštvo zataržili su da postupak zbog interesa devojčice bude zatvoren za javnost, ali je sudija odlučio da ipak suđenje bude javno.

#Uroš Pašajlić

#Zvezdara