AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu protiv Radiše Blažića iz Mladenovca, oca Uroša Blažića zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo telo protiv opšte sigurnosti.

Blažić je osumnjičen da je u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9 osova i ranio 13 pre četiri meseca.

Radiša je danas saslušan u tužilaštvu na okolnosti koje mu se stavljaju na teret.

Naredba o proširenju istrage prema okrivljenom R.B. je rezultat utrvrđenigh činjenica i prikupljenih dokaza u dosadašnjem toku istrage na teret mu se stavlja da je nabavio veću količinu vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo okrivljeni U.B. , njegov sin.

Podsećanja radi, protiv R.B. se već vodi istraga zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja nalazi se u pritvoru.

Takođe, u pritvoru se nalazi i U.B. protiv koga se vodi istraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, a i dalje se u pritvoru nalaze njihovi rođaci G.G. i B.G. zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.