AKTUELNO

Stanje muškarca N.K. (53) koji je juče teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod sela Vrelo na putu Niš – Svrljig i dalje je teško i životno ugrožavajuće, navode mediji.

On je juče smešten na intenzivnu negu u Univerzitetskom – kliničkom centru u Nišu i nalazi se pod neprekidnim nadzorom lekara.

-Pacijent je nakon višečasovnih hirurških intervencija tokom jučerašnjeg dana, hospitalizovan na Klinici za anesteziju UKC Niš. Nalazi se u teškom opštem, životno ugrožavajućem stanju – kažu u UKC Niš.

Prema pisanju medija, do stravičnog sudara došlo je juče oko 10 časova na putu Niš – Svrljig, između sela Jasenica i Vrelo, kada su se sudarili kombi pogrebnog preduzeća iz Knjaževca i “audi 80” niških registarskih oznaka. Na licu mesta preminuo je B.M. (61) koji je bio putnik u “audiju” dok je N.K. zadobio teške a N.J. (34) lake telesne povrede.

Na prijemu u UKC Niš konstatovano je da N.K. ima teške povrede opasne po život.

- Nakon hitne dijagnostike po trauma protokolu, u reanimaciju Urgentnog centra UKC Niš, primljen pacijent N.K. (53) kome su konstatovane teške telesne povrede i trenutno se nalazi u životno ugrožavajućem stanju. Utvrđene su višestruke povrede i prelomi rebara i grudnog koša, a sumnja se i na povredu vratnog dela, odnosno jednjaka. Zbog ozbiljnosti i težine povreda, pacijent će odmah biti podvrgnut hirurškim intervencijama, radi daljeg zbrinjavanja – saopšteno je juče iz UKC Niš.

Lakše povređen

Drugi povređeni čovek iz udesa, N.J. (34) zbrinut je u delu za hirurške intervencije i opservaciju Urgentnog centra UKC Niš.

- Nakon urađene kompletne dijagnostike, utvrđeno da nema težih povreda, sem oguljotina i ogrebotina i biće zadržan u UC, radi daljeg praćenja i sagledavanja njegovog zdravstvenog stanja – naveli su juče u UKC Niš.

Policija je obavila uviđaj na licu mesta I radi na utvrđivanju uzroka saobraćajne nesreće.

Autor: