AKTUELNO

Ubistvo se dogodilo 7. oktobra.

Saša Nikolić (41) iz Požarevca udavio je majku Gordanu (64) dva dana nakon što ga je ona prijavila policiji zbog maltretiranja. On je posle zločina zapalio kuću kako bi prikrio tragove, ali policija je u međuvremenu prikupila dovoljno dokaza da je zapravo ubijena i Saša je u ponedeljak uhapšen.

- Vatrogasci su u kući zatekli Gordanino telo, pa je pozvan i tužilac radi uviđaja. On je naložio obdukciju tela, koja je utvrdila da se Gordana nije ugušila u požaru, već je zadavljena. Policija je od početka sumnjala na Sašu. Temeljnom istragom prikupljeno je dovoljno dokaza da se osumnjičeni privede, nakon čega je pao na poligrafu - objasnio je izvor.

Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac, potvrdila je da je Nikolić uhapšen i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

- On će u zakonskom roku biti predat višem javnom tužiocu, uz krivičnu prijavu za ubistvo - navela je Tišma.

Komšije Nikolića kažu da je Saša duže vreme maltretirao majku. Ranije je hapšen zbog krađa i nasilja.

- Gordana je bila vredna žena, penzioner. Sa mužem, građevincem, podigla je kuću. Gordanin muž je, međutim, pre sedam-osam godina pao s krova i poginuo. Oni su bili fini ljudi, dobili su ćerku i problematičnog sina. Često smo čuli svađe iz njihove kuće, pa se ćerka sa mužem u međuvremenu iselila - ispričao je komšija.

Gordana je, kaže on, u više navrata prijavljivala Sašu policiji zbog maltretiranja, a tako je bilo i neposredno pre nego što je ubijena.

- Kad je početkom oktobra izbio požar, pomislili smo da se Gordana zaista ugušila u dimu, ali sad čujemo da je za njenu smrt uhapšen Saša. To je užasno, ali nije me iznenadilo - rekao je komšija.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

I. P.

#Požar

#Požarevac

#Zločin

'