AKTUELNO

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana šestorica osumnjičenih da su 28. agvusta u lokalu u Mladenovcu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju nakon verbalne rasprave oko muzike ubili Dušana Antonijevića.

- Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, izuzev Miloša J. koji je izneo odbranu - saopšteno je iz tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama, Miloš J. se branio da je pokušao da razdvoji učesnike tuče, i da u njoj nije učestvovao.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a Bojanu P. i zbog opasnosti od bekstva.

- Osumnjičenima Marku P, Bojanu P, Milošu J, Danijelu S, Marku S. i Saši S, naredbom o sprovođenju istrage se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu - navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su oni 28. avgusta ove godine oko 23:30 časova u jednom ugostitelјskom objektu u Mladenovcu, ušlu u verbalnu raspravu sa D.A. jer mu u više navrata nisu dozvolili da naruči pesmu od muzičara, dok je on sedeo u društvu sina i bratanca.

Ubrzo je došlo do fizičkog napada osumnjičenih na D.A, kojeg su tukli pesnicama i nogama, kao i pivskom flašom, usled čega je on pao na pod. Kada je sin prišao da mu pomogne osumnjičeni su i njemu zadali više udaraca.

D.A. je preminuo na licu mesta, a osimnjičeni su napustili lokal, ali su ubrzo uhapšeni.

Autor: