AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroslava J. (71) iz Grocke zbog sumnje da je u četvrtak automobilom "reno kango" udario biciklistu Ljubivoja P. (71) koji je na licu mesta preminuo. Na teret mu se stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti. Prema informacijama iz istrage, sumnja se da je Miroslav uhvatio Ljubivoja u svom vinogradu i pošto je posumnjao da mu krade grožđe, udario ga je automobilom dok je bežao, posle čega je on pao i preminuo.

Iako se, u prvom trenutku, činilo da je Ljubivoje stradao "od ruke" Miroslava, sada se sumnja da je, ipak, nesrećni čovek, pre nego što ga je vinogradar udario vozilom u točak bicikla, pao i zadobio lakše povrede, a potom umro od - srčanog udara. Obdukcija će pokazati tačno vreme i stvarni uzrok smrti, a istraga o ovom slučaju se nastavlja raznim veštačenjima i saslušanjem mogućih svedoka.

Osumnjičeni Miroslav J. je na zahtev VJT zadržan u pritvoru do 30 dana, koji mu je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticao na istragu i svedoke ili ponovio delo. Inače, Miroslav J. nikada do sada nije krivično gonjen, niti osuđivan, čak ni prekršajno.

Kako "Novosti" saznaju, Miroslav J. je u četvrtak, oko 18.30 časova, u voćnjaku u Grockoj, u ulici Lupoglavski put bb, "svestan dela i zabranjenosti istog", kako navode iz Tužilaštva, izazvao opasnost za život i delo ljudi. On je te večeri, vozilom marke "reno kango", došao do svog voćnjaka i tu zatekao Ljubivoja P. kako iz njegovog vinograda krade - grožđe.

Kada je ugledao Miroslava, Ljubivoje je brzo seo na svoj bicikl i dao se u beg. Međutim, Miroslav je krenuo za njim i posle dvadesetak metara ga sustigao. Tada je, prednjim delom svog vozila, udario u zadnji točak Ljubivojevog bicikla. Ljubivoje je pao i - umro, a Miroslav je ubrzo uhapšen i, u prvom trenutku, teretio se za ubistvo. Međutim, delo protiv njega je kasnije prekvalifikovano.

Miroslav je izneo odbranu pred nadležnim istražnim organima.

- Izjavio je kako je Ljubivoje, pre nego što ga je on udario vozilom, već pao sa bicikla, koji je uparkiravao između jedne trešnje i breskve, u nameri da se sakrije sa ukradenim grožđem - saznajemo iz istrage. - Navodno, videvši to, Miroslav je pozvao policiju, a onda i Hitnu pomoć.

Autor: