AKTUELNO

U naselju Hajdukovo kod Subotice, ispred porodične kuće F. B. bačene su tri ručne bombe, a kako je "Blicu" potvrđeno dve su eksplodirale i nanele materijalnu štetu na objektu, dok jedna eksplozivna naprava nije eksplodirala.

Eksplozije su odjeknule u petak uveče posle 21.30 časova, a meštani Hajdukova tvrde da su se posle njih začuli i pucnji.

Osim njih, i stanovnici Palića tvrde da su čuli odjeke eksplozija u noći između subote i nedelje. Građani su objavili i na društvenim mrežama da su specijalne jedinice policije odmah stigle na lice mesta i pronašle treću neeksplodiranu bombu, a prema rečima ljudi koji žive u blizini, od siline detonacije tresli su se prozori na svim kućama u ovom mestu.

Kako "Blic" saznaje, bombe su bačene ispred kuće u kojoj živi porodica sa dvoje male dece i koja je pretpela veliki šok i strah.

Na društvenim mrežama se širi apel meštana koji tvrde da su bombe bacilli ilegalni migranti, da se stane u zaštitu građana i da im se obezbedi veća bezbednost i sigurnost. Građani su nezadovoljni i poručuju da posle rafalne pucnjave iz automatskog oružja i ranjavanja jednog migrant na Paliću, novi incident potvrđuje da je neophodan potpuno drugačiji pristup situaciji u pograničnom delu zemlje.