AKTUELNO

Tri osobe su ubijene, a tri ranjene u krvavom pohodu pomahnitalog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, potvrđeno je i zvanično iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla za Faktor je potvrđeno da su tri osobe koje su ranjene u Gradačcu prevezene u ovu medicinsku ustanovu.

U Gradačcu je ranjen D. O. (23) koji je dovezen na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju gde je pokušana reanimacija, ali je ovaj pacijent preminuo.

N. P. ima povrede donjih ekstremiteta i i smešten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Foto: Instagram.com/iron_bb24

Na UKC Tuzla dovezena je i žena incijala L. O. (54) koja ima prostrelne ranu grudnog koša i trbuha. Ona je prvo zbrinuta na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, a potom je prebačena u operacionu salu.

Iz Tužilaštva TK potvrdili su da su svi ubijeni i ranjeni punoletne osobe.

Ubica se javljao na Instagramu

Prethodno se uživo javio na društvenoj mreži Instagram, na kojoj je ranije objavio užasavajući snimak ubistva njegove supruge, kojoj je iz neposredne blizine pucao u glavu.

Nakon toga, nastavio je postavljati fotografije na ovoj društvenoj mreži.

Naprije je postavio fotografiju sa ubijenom ženom i kćerkom, a potom i fotografiju njega sa ćerkom.

U javljanju uživo na Instagramu najavljivao je da planira ubiti još osoba, te isticao kako mu to nije prvo ubistvo.

Rekao je da je ubio čoveka, njegovog sina i svoju ženu, kao i da je "pucao na policajca, ali ne zna šta je s njim bilo".

- Beba je dobro - napisao je - mislivši pritom na dijete koje se moglo vidjeti na snimku u lokvi krvi.

Foto: Instagram.com/iron_bb24

Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo.

- Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjela krim-policije PU Gradačac - kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Autor: