AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je policija na dobrom putu da identifikuje nalogodavce nereda na južnoj tribini Partizanovog stadiona, za vreme poslednjeg večitog derbija.

- Ljudi koji su do sada uhapšeni nisu rekli ko ih je i iz kojih razloga angažovao. Ili se plaše da kažu ili ne znaju. Još se radi na ovom slučaju i na dobrom smo putu da identifikujemo nalogodavce - rekao je Rebić u intervjuu za novogodišnji trobroj Večernjih novosti.

Najmanje 20 navijača je povredjeno a 14 ih je uhapšeno zbog nereda koji su se sredinom decembra dogodili na utakmici fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda. Uhapšenima je tada odredjen pritvor, u kojem se i dalje nalaze.

Neredi su izbili u prvom poluvremenu kada je na južnoj tribini došlo do medjusobne tuče Partizanovih navijača, u kojoj su sa obe strane učestvovali po svemu sudeći plaćeni huligani iz Hrvatske, ali i Bugarske i Grčke.

Rebić je rekao da je stanje bezbednosti u Srbiji stabilno i da gradjani nemaju razloga za brigu.

- Ipak, ne želimo ništa da prepustimo slučaju i zato konstantno razmenjujemo informacije i sa stranim službama bezbednosti i iskoristićemo iskustva iz Berlina i Barselone gde je, nažalost, došlo do terorističkih napada, kako bismo učinili sve da do takvih dešavanja ne dodje i ovde - rekao je Rebić.

Odgovarajući na pitanje o slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović koji je privukao pažnju javnosti, Rebić je rekao da je policija učinila sve što je u njenoj moći.

- Saslušano je više od 2.000 ljudi, uzet je i veštačen ogroman broj DNK uzoraka i materijalnih tragova, analizirane bazne stanice. Sve je to dovelo do podnošenja krivične prijave protiv Zorana Marjanovića. Policija je odgovorila na svaki zahtev tužilaštva za prikupljanje dokaza i obaveštenja u ovom slučaju - rekao je direktor policije.

#Nasilje

#Vladimir Rebić

'