AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su F.G. policijskog službenika Graničnog prelaza Badovinci i carinske službenike Carinske ispostave Badovinci D. J. i J.M. zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pomenuti službenici uhapšeni su po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu. Zbog krivičnog dela podstrekivanje uhapšeni su i osumnjičeni D.P. i G.M, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, F.G, D.J. i J.M. su od septembra do sredine decembra 2017. godine omogućavali građanima na Graničnom prelazu Badovinci nesmetan unos robe trgovačkog karaktera iz Republike BiH u Republiku Srbiju bez vršenja bilo kakvih kontrola i potrebnih evidentiranja, kao i bez plaćanja carinskih dažbina, čime su navedeni sticali protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pročitajte još: Evo kada će biti PODIGNUTA OPTUŽNICA protiv Zorana Marjanovića i koja su DVA KLJUČNA DOKAZA protiv njega!

#Carina

#Hapšenje

'