AKTUELNO

U avionu je bilo 81 putnik.

Avion sa 81 putnikom, među kojima je bio i brazilski fudbalski klub "Chapocoense", srušio se u Kolumbiji, oko 22 časa po lokanom vremenu, prenose svetski mediji.

U nesreći je poginulo 76 putnika. Preživelo je pet, javila je policija u Medeljinu.

Među prvima koji je primljen u bolnicu je igrač Šapekoensea sa brojem 10 Alen Rušel, prenosi „360 radio Kolumbija“. Ubrzo nakon njega, stigla je žena koja je bila član posade letelice. Treći preživeli o kojem piše "El Espanjol" je igrač Šapekoense Markos Danilo. Međutim, Danilo je u bolnici ipak preminuo od zadobijenih povreda. Preživeo je i golman Džekson Folman. To je ujedno i treći igrač južnoameričkog kluba koji je preživeo pad aviona. Elij Zampijer, poznatiji pod nadimkom Neto, izvučen je poslednj iz olupine srušenog aviona.

Gradonačelnik obližnjeg grada La Ceha Elkin Ospina izjavio je da je uzrok nesreće najverovatnije nestanak goriva u avionu.

Južnoamerička fudbalska konfederacija „Konmebol“ odložila je do daljnjeg finalnu utakmicu južnoameričkog kupa na kojoj je trebalo da igra Čapekoense.

Ta informacija objavljena je na sajtu konfederacije zajedno sa porukama saučešća porodicama svih stradalih u avionskoj nesreći. Predsednik „Konmebola“ Alehandro Dominges se trenutno nalazi na putu ka mestu katastrofe.

A.V.

#Avion

#Brazil

#Fudbaler

'