AKTUELNO

Petar Mitrović (30) uz Malog Orašja kod Smedereva koji je teško ranjen 4. maja u masakru koji je počinio U. B. (21) iz Dubone je deveta žrtva pomahnitalog ubice, a porodica i prijatelji od juče se opraštaju od njega potresnim porukama na društvenim mrežama.

- Dragi Peco, vidimo se na nekom boljem mestu i pozdravi nam naše drugara. Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju - piše u jednoj od poruka na kojoj se vidi kako ubijeni mladić nasmejan pozira u narodnoj nošnji.

- Peco naš, pozdravi nam naše anđele i vidimo se na nekom lepšem mestu.

Ovo su samo neki od komentara koje ostavljaju prijatelji i rođaci devete žrtve osumnjičenog U. B. koji je u svom krvavom piru ranio i 14 mladih. Mladić se borio punih 50 dana da preživi, ali hitci koje mu je uputio ubica bili su kobni po njega i pored svih napora lekara.

Mitrović je, kako su ga opisali njegovi prijatelji, bio vredan, požrtvovan i osoba koja se trudila da očuva tradicionalne vrednosti u mirnom šumadijskom selu Malo Orašje. Petar je bio i veliki ljubitelj lova, oružja i član jednog udruženja koji se bavi iznajmljivanjem opreme i terena za pucanje u prirodi, koji se sada povodom njegove smrti oglasio.

Foto: društvene mreže

- Obaveštavamo sve da je naš klubski brat Petar Mitrović, kojem je predstojeći kup posvećen, preminuo. U ovom teškom trenutku za njegovu porodicu, za naš klub i celo Smederevo doneli smo tešku odluku da nastavimo sa već planiranim aktivnostima, jer bi to naš brat želeo. Sav prihod sakupljen u kutiji biće prosleđen njegovoj porodici. Takođe, trudićemo se da ovo ne utiče na kvalitet susreta. Još jednom bi smo želeli da pozovemo sve prijavljene da dođu u nedelju u Lunjevac i na taj način ispoštuju našeg brata, koji je kao i svi mi voleo naš sport - stoji na stranici pomenutog kluba.


Podsetimo, U. B. je kobnog 4. maja iz svoje kuće u Šepšinu otišao do sela Malo Orašje gde se zaustavio kod spomenika gde su mladi roštiljali i družili se povodom đurđevdanskog uranka, i tu je izašao iz kola, uzeo kalašnjikov i počeo da rešeta po tinejdžerima. Nažalost, tada je ubio pet mladića, a nekoliko njih ranio, svoj krvavi pir nastavlja ka selu Dubone gde kod škole puca na okupljene koji sede na klupi i ubija troje, a ranjava nekoliko njih.

Foto: društvene mreže

U. B. zatim beži kolima zemljanim putem, ali pošto se zaglavio u blatu, beži peške sve do jedne kuće gde krade kola od domaćina i vozi se do naplatne rampe Mali Požarevac gde zaustavlja taksi u kom je putnica, koji ga vozi do sela nadomak Kragujevca gde je potom sutradan u uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

Autor: