AKTUELNO

Predsedniku opštine Alibunar, Predragu Beliću, određen je pritvor do 30 dana, zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu odredio je pritvor Beliću nakon što je juče uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet države, Vojvodine i te opštine za 247 miliona dinara.

On je osumnjičen da je 2015. godine u svojstvu odgovornog lica opštine propustio da donese Odluku o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, čime je kako se navodi, onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Prema pisanju medija, Belić je bio hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda, na šta su mediji podsećali i u vreme izborne kampanje 2012, kada je Belić bio nosilac liste Srpske napredne stranke u Alibunaru.

Mediji navode i da je Belić u zatvoru bio dva puta, nakon dve pravnosnažne presude zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti, što piše i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu. Protiv Belića su četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja i municije, ali nijednom nije osuđen, jer su postupci obustavljani zbog zastarelosti.

Pročitajte još: Lazanski: Sistem S 300 nam daje osiguranje za bolju diplomatiju (VIDEO)

#Alibunar

#Opština

#Pritvor

#predsednik

'