AKTUELNO

Realizaciju plana spektakularnog bekstva koji su skovala dvojica braće iz Turske sprečili su prekjuče službenici spuškog zatvora u Crnoj Gori!

Braća E. i M. Sahiti bili su smešteni u zasebnim sobama u istražnom zatvoru, u poluotvorenom delu, i u momentu pokušaja bekstva i dalje su bili u karantinu iz zdravstvenih razloga, piše podgorički Dan.

Naime, jedan od braće uspio je da prereže rešetke na prozoru ćelije, kako su se prethodno dogovorili. Međutim, drugi brat je kasnio sa rezanjem rešetki i upravo to ih je, kako navodi naš izvor, koštalo slobode jer se pritvorenik koji je odradio svoj posao nije dao u bekstvo, već je odlučio da sačeka brata.

- Kod jednog od braće koja su pokušala bjekstvo službenici zatvora pronašli su papir na kojem su bila imena dvojice njihovih sunarodnika koji se takođe nalaze u spuškom zatvoru. U pitanju su Volkan Rečber i Binali Čamgoz, koji su uhapšeni po poternicama Turske, a u toj zemlji ih traže zbog teških dela i slove za vođe kriminalnih grupa - piše ovaj medij.

Rečber je, kako navode turski mediji, vođa kriminalne organizacije poznate kao "Göl Gang", a članovi navodne kriminalne grupe Čamgoza u Turskoj su označeni kao učesnici u ubistvu Jovana Vukotića, koji je važio za vođu "škaljarskog klana"!

Uprava zatvora proverava zašto su Rečber i Čamgoz bili na spisku braće koja su pokušala da pobegnu.

- Plan za bijeg iz zatvora otkriven je pošto je pritvorenik koji je uspeo da prereže rešetke bratu poslao poruku preko jednog osuđenog lica. Tako se informacija i raširila među zatvorenicima i ubrzo je stigla i do službenika Kazneno-popravnog doma - navodi se.

Autor: