AKTUELNO

Iza nereda koji su nastali na utakmici Partizan - Crvena zvezda (1:1) na stadionu u Humskoj, navodno stoji kriminalni "Škaljarski klan".

Prema saznanjima Večernjih novosti iza svega stoji F. K., vođa klana "Škaljarci" i naslednik Luke Bojovića.

On je, plan za izazivanje nereda skovao u jednom zagrebačkom hotelu, a prema indicijama koje su deo istrage, F. K. je sa izvesnim hercegovačkim kriminalcem i preduzetnikom dogovorio sve detalje akcije koja je podrazumevala i "premeštanje nereda na ulice Beograda".

- Ono što smo do sada uspeli da saznamo je da je plan bio da se posle preuzimanja šipke na "jugu", nasilje i neredi preliju na ulice grada gde bi se palili automobili, ali i razbijali izlozi - navodi izvor i dodaje:

- Stradali bi policajci, navijači, ali i obični građani. Verujemo da su inspiratori svih ovih dešavanja i određene strane službe iz regiona. Jer, ko drži vlast na "jugu", pod njegovom kontrolom su dešavanja kako na tribinama, tako i na ulici. Veliki je ulog u pitanju -

Foto: Beta

Oni su u Srbiju ušli 12. decembra i bili su smešteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda, a ceo njihov put, angažovanje, kao i troškove, platio je, prema operativnim podacima, upravo F. K.

Pored njega su, kako se navodi, u organizaciji izazivanja nereda i preuzimanja južne tribine učestvovala još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača.

Predsednik Partizana i urednik "Novosti" Milorad Vučelić je naveo da je pre mesec dana "načuo" da bi moglo da dođe do incidenata na "večitom" derbiju, ali da nije obraćao pažnju na novode "jednog funkcionera" misleći da je to "laprdanje neozbiljnog čoveka".

Foto: Beta

Da podsetimo, veliki incident se dogodio u toku prvog poluvremena 156. večitog derbija. Desetak osoba je izbačeno sa južne tribine, a neki od njih su bili potpuno goli.

Među uhapšenim huliganima bila su i šestorica hrvatskih državljana, a petorici je određen pritvor od 30 dana, dok je jedan zbog teških povreda na VMA.

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

#Napad

#tuča

'