AKTUELNO

Huligani koji su došli iz Hrvatske i u sredu učestovali u neredima tokom utakmice Crvena zvezda - Patizan branilili su se ćutanjem na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor za pet huligana iz Hrvatske koji su u sredu učestovali u neredima tokom utakmice Crvena zvezda - Patizan u Beogradu, dok se šesti osumnjičeni u ovom slučaju nalazi u bolnici.

Sekretar suda Tanja Koljenčić Milenković precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo je resenje kojim je protiv osimnjicenih M.S, T.D, B.H, P.J. i M.I.R. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Pročitajte još: PINK.RS EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Hrvatski huligani u Srbiju REGULARNO i bez problema ušli 12. decembra!

Pritvor im je kako je dodala određen i zbog krivicnog dela koje im se stavlja na teret i zaprecene kazne za to delo, a nacin izvrsenja krivicnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravicno vođenje krivicnog postupka. Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Prethodno su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem. Svi se terete za nasilnicko ponasanje na sportskoj priredbi i svi su strani drzavljani, rekla za ranije Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

#Hrvatska

#Nasilje

#Pritvor

#Utakmica

'