AKTUELNO

Otac ubice iz Mladenovca Uroša B (21). u teškom je psihičkom stanju i pod nadzorom, policije.

Prema nezvaničnim informacijama, njemu je pozlilo kada je saznao za masakr koji je počinio njegov sin. On je policajcima samo ponavljao "On nije moj sin".

Uroš B. (21) uhapšen je jutros kod Kragujevca nakon opsežne akcije policije.

Uroš B. osumnjičen je da je sinoć u selu Dubona kod Mladenovca ubio osmoro i ranio 14 ljudi. On je pucao iz automatske puške i pištolja. Prvo je na jednoj poziciji izašao iz automobila u kom se nalazio i ispalio rafal u grupu ljudi koja je sedela oko logorske vatre na pikniku. Zatim je nastavio svoj krvav pir.

Vratio se u automobil, došao do druge pozicije udaljene nekoliko kilometara dalje i izašao iz automobila i pucao u četiri osobe koje su nameštale kapiju na dvorištu i na kraju je opet seo u automobil. Odvezao se ka centru sela Dubona i opet pucao.

Tu je ubio dve osobe. Policajca koji nije bio na dužnosti i njegovu sestru. Ubica je zatim pobegao, a više od 600 pripadnika MUP tragalo je za njim. Angažovani su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne terorističke jedinice, Helikopterske jedinice. Uz njih, u poteri su učestvovali pripadnici iz različitih organizacionih jedinica policijske uprave za grad Beograd, Policijske uprave Smederevo, područne policijske stanice, kao i službeni policijski psi. Korišćeni su i dronovi i termovizijske kamere. Svi resursi Ministarstva unutrašnih poslova bili su aktivirani. Na licu mesta je od sinoć od 23:15 bio i ministar policije, Bratislav Gašić. On je ovo osmostruko ubistvo okarakterisao kao teroristički akt.

Autor: