AKTUELNO

Analizom portala Raskrinkavanje.ba utvrđeno je da sadržaj na našem portalu Pink.rs vezan za navodni motiv masakra u školi na Vračaru predstavlja klikbejt i manipulisanje činjenicama.

Prvobitan naslov našeg članka objavljenog 5. maja 2023. godine " OTKRIVENA MISTERIJA SPISKA UČENIKA UBICE: Evo kako je 'odabrao' mete - imao je samo JEDAN KRITERIJUM! Da se naježiš!" pogrešno navodi čitaoce da je utvrđen motiv zločina, a zapravo je baziran na izjavi sagovornice i predstavlja samo njenu opservaciju, a ne otkriven motiv zločina, jer zvanične potvrde motiva ovog stravičnog zločina nema i još uvek se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se napad dogodio.

Analizom portal Raskrinkavanje.ba utvrđeno je da nikakva “misterija spiska učenika ubice” nije otkrivena i da izjave u člancima nisu nikakva zvanična potvrda motiva za zločin i/ili pravljenje spiska s imenima učenika/ca. Izjava sagovornice koja je zbog okolnosti bliska školi i roditeljima đaka, u kojoj je ona iznela svoju opservaciju, uzeta je kao utvrđena činjenica na osnovu koje su formulisani senzacionalistički klikbejt naslovi o “otkrivanju motiva”.

Naslove u kojima se tvrdi da je “otkrivena misterija spiska imena ubice” i motiv ubistava na Vračaru, ocjenjujemo kao manipulisanje činjenicama i klikbejt.

Detaljnu analizu portala Raskrinkavanje.ba možete pročitati na linku: https://raskrinkavanje.ba/analiza/licitiranje-motivima-ubice-iz-beogradske-osnovne-skole

Ovim putem izvinjavamo se svim našim čitaocima na grešci, i unosimo ispravak vesti na datum 10. april 2024. godine.

Autor: