AKTUELNO

Za telom devojčice se i dalje traga.

Stravičan slučaj u kojem je Barbara Vitez (15) iz Sente upala u hladnu Tisu još je pod istragom.

I nakon dva dana potrage telo devojčice nije pronađeno, a roditelji sumnjaju da je Barbaru neko gurnuo sa mosta u hladnu reku.

Kobnog petka, Barabara se nešto posle 22 sata uputila ka mostu koji povezuje Sentu i susedno mesto Čoku, kako bi se sa društvom prošetala.

Drugari koji su bili sa njom, kažu da su u jednom momentu primetili da Barbare nema. Odmah su pozvali lokalnu policiji koja je došla na mesto događaja.

Kako saznaju beogradski mediji, ograda na mostu koja omogućava prolaz ispod mosta i do stuba bila je otvorena.

Pretpostavka je da se devojčica sa tog stuba okliznula i pala u reku.

Majka Melinda i otac Endre neutešni su zbog gubitka ćerke koja je, kako kažu, bila vredna, dobra učenica i pre svega, poslušna ćerka.

Foto: Privatna arhiva

– Nije mi jasno otkuda ona na mostu. Javila se i rekla da ide na rođendan. Društvo sa kojim je bila trebalo je da je sačeka na autobuskoj stanici – ispričala je kroz suze majka.

Isto pitanje postavio je i otac.

– I dalje se pitam otkuda ona na mostu. Poznajem svoje dete, to nije bila njena ideja. Barbara je bila poslušna, retko je izlazila u grad i svakoga trenutka znali smo gde se nalazi - u bolu je rekao neutešni otac.

Roditelji devojčice se sa teškom mukom prisećaju kobne večeri kada su je bezuspešno zvali na mobilni. Oni sumnjaju da se Barbara nije slučajno okliznula, kao i da ju je možda neko gurnuo.

Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima “Tisa” kaže da su detaljno pretražili teren sonarom do dna reka i nizvodno i do granice sa opštinom Ada.

Č.N.

#Barbara Vitez

#Tisa

#devojčica

'