AKTUELNO

Uzbuna u Šoping centru Delta siti zbog lažne dojave o postavljanju bombe

Pripadnici Kontradiverzionog tima policijske brigade sa psima su pretražili Delta siti i nisu otkrili nikakvu sumnjivu napravu, odnosno eksploziv ili bombu.

Nakon što je policija obelodanila da se radi o lažnoj dojavi podmetanja bombe, zaposleni koji su sat i po vremena bili evakuisani vratili su se u radnje u kojima rade.

Tržni centar Delta siti  ponovo je otvoren večeras oko 19 sati.

Podsećanja radi, u beogradskom šoping centru Delta siti, nešto oko 17 sati prijavljeno je postavljanje eksplozivne naprave.

Foto: Pink.rs

Prema informacijama koje je tada Dijana Hrubik, potparol Delta sitija, dala medijima oni su dobili poziv od MUP-a, nakon anonimne dojave da se u šoping centru nalazi bomba.

Hrubik je rekla da su morali evakuisati tržni centar i da se u njemu nalaze pripadnici policije.

Foto: Pink.rs

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama bomba je prijavljen tri puta,  a na trerenu veoma brzo izašle su policijske snage.

Na licu mesta došle su diverzantske ekipe sa psima, a u šoping centru zatvoreni su svi ulazi u garažu, a na razglasu je bio izdat nalog za hitnu evakuaciju!

Foto: Pink.rs

U saopštenju MUP-a tada je navedeno da su preko sistema 192 dobili anonimnu dojavu da će večeras biti izvršen napad na tržni centar Delta siti. Odmah po pozivu na lice mesta su upućene kontradiverzione ekipe MUP-a i objekat je iz predostrožnosti evakuisan.

U saopštenju MUP-a dodaje se još da policija intenzivno radi na pronalasku osoba koje su uputile anonimnu dojavu.

Menadžment Delta Sitija zahvalio MUP-u na brzoj evakuaciji

Menadžment Delta Sitija večeras se zahvalio MUP-u Srbije i nadležnim organima na visokoj profesionalnosti i rekordno brzoj i mirnoj evakuacije posetioca tržnog centra, zbog, kako je kasnije ustavljeno, lažne pretnje bombom. Nakon anonimne prijave MUP-u da je postavljena eksplozivna naprava u prostorijama šoping mola Delta Sitiju, pripadnici antidiverzione jedinice, MUP-a i BIA-e, u saradnji sa Delta Sitijem, rekordnom brzinom su evakuisali posetioce šoping mola. Evakuacija je obavljena prema predviđenoj proceduri, profesionalno, mirno i rekordnom brzinom, nakon eega su nadležni organi detaljno pregledali šoping mol, navedeno je u saopštenju. Ističe se da je Delta Siti nastavio u toku večeri sa radom i redovnim aktivnostima.

#Bomba

'