AKTUELNO

Za Nenadom Kaluđerovićem, poznatijim kao heroj sa Cetinja nakon što je prošle godine zaustavio krvavi pir koji je počinio Vuk Borilović, raspisana je potraga i određen mu je pritvor zbog sumnje da je bio deo ekipe Radoja Zvicera, odnosno, da je deo kriminalne grupe odgovorne za ubistvo u naselju Spuž u oktobru 2020. godine.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopštili su da je osim Kaluđerovića u bekstvu i Cetinjanin Darko Prelević, a da su u akciji uhapsili četiri osobe, pišu Vijesti.

Njih šestoricu, i S. K. koji je odranije u pritvoru, terete da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Hodžić je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, a njegov zet Spahić nije imao krivični dosije.

Njih dvojica na prevaru su namamljena u Spuž, gde su ih u naselju Stanjevića Rupa ubili pripadnici kavačkog kriminalnog klana.

Policija je juče pretresla kuću u kojoj su likvidirani, a prema saznanjima “Vijesti” pretresi će se nastaviti i narednih dana.

Foto: STRANA.UA

Navodno, oni po nalogu postupajućeg specijalnog tužioca pokušavaju da otkriju gdje su, nakon likvidacije, sakrivena tela ubijenih.

Vuk Borilović je u avgustu u naselju Medovina počinio masakr kakav ne pamti Crna Gora u kojem je ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje dece, a šestoro povredio.

Sve je počelo oko 15:30 časova kada se popeo na sprat kuće i ušao u stan kod svojih podstanara.

Na vratima je ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku - Natašu Pajović Martinović.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”. Potom je krenuo u žutu, pa u belu kuću.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

Posle Nataše i njene dece, u sledećoj komšijskoj kući je ubio starije sugrađane - Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Zatim je, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

Ranio je još četvoro komšija - Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Ubijen je ispred bele kuće nakon što ga je upucao upravo Nenad Kaluđerović.