AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice osumnjičenih da su 3. decembra 2022. godine oko 14 časova oteli A.L. ispred njegove kuće u Borči, čiji je nestanak prijavljen dva dana kasnije.

Miloš S. (23), Marko Z. (27) i Aleksa A. (24) terete se za krivično delo Otmica za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 18 godina.

Svi se nalaze u pritvoru, a optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.

Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni 3. decembra 2022. godine, oko 14 časova zajedno sa više nepoznatih lica, po prethodnom dogovoru, silom odveli A.L. i zadržali da više od 10 dana, u nameri da njega ili nekog drugog prinude da nešto učini, ne učini ili trpi.

Tako su sa dva automobila marke “bmw” i “opel astra” došli ispred Lazićeve kuće u Borči i sačekali ga da naidje, s obzirom da je on svakodnevno od 14 do 15 časova izlazio u dozvoljenju šetnju, jer je bio na meri zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Potom su ga silom ubacili u vozilo opel astra i odvezli na nepoznatu lokaciju u pravcu nasipa reke Dunav u Кrnjači, gde ih je sačekalo više NN lica.

Tu su A.L. tukli, a potom ga odvezli na nepoznatu lokaciju, gde je i dalje zadržan. Njegov nestanak je prijavljen 5. decembra.