AKTUELNO

"Tužnim srcem javljamo svim rođacima, prijateljima i poznanicima da je 29. marta u 14. godini preminuo naš voljeni...", piše na umrlici dečaka koji je juče tragično nastradao posle pada s trećeg sprata kroz prozor osnovne škole u Kačarevu.

Sam pogled na čitulju deteta i brojna imena onih koji su se od njega oprostili tera suze na oči - otac, majka, brat, babe, tetke, ujak, braća i sestra, rodbina, prijatelji, školski drugari.

Dečak će biti ispraćen na počinak sutra, 31. marta, u 13 časova, na lokalnom groblju u Kačarevu.

Slučaj je izazvao muk u čitavoj Srbiji. Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se stvarno dogodilo u učionici tog dana pošto je dečak pao kroz prozor nasred časa.

Foto: Pink.rs

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

#kačarevo