AKTUELNO

Urugvajska policija je zaplenila je juče više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom "Virtus", i između ostalih, uhapsila dvojicu državljana Crne Gore.

Droga je stigla iz Bolivije i bila je namenjena za Evropu, saopšteno je iz Tužilaštva.

Operacija je uključivala racije u Montevideu, San Hozeu i Rio Negru, a u ovu organizaciju bilo je uključeno 18 ljudi različitih nacionalnosti. Ttrenutno je uhapšeno 15, od kojih su mnogi stranci.

- Među tih 15 uhapšenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana koji je velika mreža organizovanog kriminala koja deluje u Evropi, a koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske - piše u tekstu Telemunda.

Vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplenile su četiri vozila.

Prema rečima predstavnika urugvajskog MUP-a, zaplenjena droga ima procijenjenu tržišnu vrednost od oko 15 miliona evra.

Podsetimo, Evropska komisija ukazala je u izvještaju iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su uhapšeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, u inostranstvu.

Identitet uhapšenih crnogorskih državljana još nije saopšten. Dio urugvajskih medija tvrdio je juče da su već bili na poternici Interpola.

Ukupno, vlasti su zaplenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dve sačmarice.