AKTUELNO

Aleksandar Š. (42) iz Valjeva, koji je pre tačno godinu dana uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je na auto-putu u Frankfurtu ubio svoju bivšu suprugu Tanju Pavlović (40) iz okoline Loznice, osuđen je na doživotnu robiju zbog svirepog zločina!

Kako prenose nemački mediji, sud je utvrdio da je Srbin sa sedam uboda nožem usmrtio svoju bivšu ženu, koju je presreo kolima na auto-putu i preprečio joj put, te je primorao da se zaustavi.

- Sud se uverio da je Aleksandar Š. 19. marta 2022. godine svojim vozilom prvo naleteo na "reno tvingo" svoje supruge na auto-putu kod Frankfuta i tako ga zaustavio. Potom je otrčao do ženinog auta, razbio staklo, otvorio vozačeva vrata i ubo suprugu sedam puta u gornji deo tela. Ona je od povreda preminula ubrzo po prijemu u bolnicu - navode nemački mediji detalje iz presude.

Kako dodaju, okrivljeni je na suđenju izneo svoju odbranu, a u završnim rečima je u suzama rekao:

- Svađali smo se, izgubio sam kontorlu i dva puta sam je ubo nožem. Tada sam video kako je počela da pljuje krv i hteo sam da joj pomognem. Aleksandar Š. je, navodno, rekao i da je kobnog dana "slučajno ugledao ženin automobil na auto-putu".

Sudija je nakon ovih reči, primetio da je okrivljeni Srbin zaboravio da na još pet uboda, koje je pokojna imala na svom telu.

- Sud je sa sigurnošću utvrdio da je optuženi odlučio da ubije ženu, nakon neuspelih pokušaja da s njom obnovi ljubavnu vezu. Utvrđeno je da je žrtva bila bespomoćna - dodaju tamošnji mediji.

Tokom suđenja, sudija se obratio okrivljenom rečima: "Oduzeli ste brižnu majku od dvoje dece".

Ova presuda još uvek nije postala pravosnažna.

Podsetimo, ubijena Tanja i sada osuđeni Aleksandar bili su u kratkom braku, a pre zajedničke veze oboje su bili razvedeni.

- Oni su u braku bili kratko, ne duže od dve i po godine. Upoznali su se na Malti, gde je on svojevremeno radio, a onda je krenuo sa njom u Nemačku. Međutim, posle kratkog vremena shvatili su da im ne ide i da nisu jedno za drugo, te su se rastali. Ne znam da li je razvod bio zvanično okončan, ali navodno, Aleksandar nije mogao da se pomiri sa rastankom - naveo je tada dobro obavešteni sagovornik našeg lista.

Detalji presude

Na dan zločina kupio 2 noža Tokom suđenja je utvrđeno da je Aleksandar Š. neposredno pre zločina u jednoj radnji kupio dva noža i sekiricu. - Istog dana uveče, on je napravio zasedu bivšoj ženi na auto-putu, presekao joj putanju kretanja i počinio krvavi pir - detalji su iz presude.

Autor: