AKTUELNO

Zoran Vuletić (21) uhapšen nakon što je nasmrt pretukao oca Petra Stanojevića (56), udarajući ga pesnicama i komadima nameštaja po glavi . Posle krvavog pira legao je da spava, a potom se u policiji pravdao da se ne seća zločina?!

Zoran Vuletić (21) uhapšen je u utorak nakon što je nasmrt pretukao oca Petra Stanojevića (56) u mestu Bosut kod Sremske Mitrovice. Pomahnitali mladić je krvnički udarao oca pesnicama i komadima nameštaja, sve dok mu nije potpuno smrskao lobanju, pri čemu mu je nosnu kost zabio u prednji deo mozga.

Uleteli kod komšije

Zversko ubistvo, koje je šokiralo žitelje Srema, desilo se u utorak oko jedan sat posle ponoći u Ulici 10. marta, u kući Nemanje Kovačevića, komšije i prijatelja ubijenog Petra Stanojevića.

Nemanja nam je ispričao da živi sam u trošnoj kući i da mu je komšija Petar često svraćao na razgovor i "čašicu rakije".

Foto: Drustvene mreze

- Pera je, kako smo svi zvali komšiju Petra, pored Zorana imao i dve ćerke iz prvog braka, one sad imaju 29 i 38 godina. Jedna živi u Zagrebu, druga u Adaševcima, dok je Zoran živeo u Buđanovcima sa majkom. Pera je živeo sam nekoliko kuća od mene, u staroj, neuslovnoj kući. Izdržavao se od sezonskih poslova. Deca su ga retko obilazila... Pera mi se jadao da mu sin svrati samo kad mu zatrebaju pare za drogu ili alkohol - kazao je Nemanja.

Kobne večeri, u noći između ponedeljka i utorka, Nemanja je popio lekove za smirenje i legao u krevet, ali već negde oko 23 sata u sobu su mu uleteli Petar i Zoran, već tada se svađajući.

- Trgao sam se iz sna, pojma nemam oko čega je izbila svađa između njih dvojice. Moguće je da je Pera bežao od sina, pa je dotrčao do mene, a ovaj ga je pratio... Pošto ne podnosim galamu, odmah sam ustao iz kreveta i pobegao iz sopstvene kuće!

Foto: Drustvene mreze

Otišao sam kod jednog druga, dva i po kilometra odavde, koji takođe živi sam. Kad sam se sutradan ujutro vratio kući, oko 6.30, imao sam šta da vidim u mojoj sobi! Prizor kao iz horor filmova! U ćošku, u lokvi krvi, Pera je potrbuške ležao mrtav, bila mu je smrskana lobanja. Opružio se onako krupan i ogroman, a svuda oko njega krv, po tepihu, nameštaju... - priča šokirani Nemanja, pokazujući nam otkinute stranice od kauča, kojima je Zoran tukao oca.

Kovačević je, čim je došao sebi, otrčao do komšije Bogosava, bivšeg predsednika lokalne mesne zajednice, koji je pozvao policiju.

Nije pružao otpor

Sa inspektorima Policijske uprave Sremska Mitrovica stigla je i Služba hitne pomoći, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog Petra.

- Video sam kad su okrenuli Perino telo, samo što se nisam onesvestio... Lice mu je potpuno bilo unakaženo i krvavo, nos mu je bio nabijen u lobanju... Ta slika mi nikad neće izaći iz glave - jada se Nemanja.

Inače, Zoran je posle krvavog pira otišao do očeve kuće, udaljene stotinak metara od mesta zločina, gde ga je policija zatekla oko deset sati ujutro kako spava na kauču. Nije pružao otpor prilikom hapšenja, a prema nezvaničnim saznanjima, samo je kratko rekao da se ničeg ne seća od prethodne noći i da ne zna da je ubio oca.

Prijava za ubistvo, ide na veštačenje

Po nalogu Višeg javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici, Zoranu Vuletiću je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti priveden na saslušanje, uz krivičnu prijavu za ubistvo. Uzeta mu je krv na analizu kako bi se ustanovilo da li je u trenutku zločina bio pod uticajem alkohola ili narkotika. Sasvim izvesno je da će uskoro biti upućen na psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo i da li je u trenutku ubistva bio uračunljiv.

Autor: