AKTUELNO

Čovek koji je naručio ubistvo Luke Žižića prošle godine, pokušao je da ubije i Lukinog oca Mija, koji je bio porodični prijatelj i zemljak Ranka Radoševića. Zbog toga je naredio da se i ovaj Nikšićanin otpiše, ispričao je uhapšeni Marko Pjanović.

Ranko Radošević (54) zvani Ranko Eskobar, ubijen je 9. marta na benziskoj pumpi u Rušnju kada su mu prišla dva maskirana napadača i u njega ispalila sedam metaka, pet u telo i dva u glavu.

Prema priči uhapšenog Marka Pjanovića, nalogodavac za ovu likvidaciju je ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine, a navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete.

Foto: Pink.rs, Društvene mreže

Kao osumnjičeni da su direktni izvršioci likvidacije Radoševića uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, inače sugrađanin Žižićevog ubice Stefana M. (24), a kao saučesnici maloletnica (17), Azra Š.(22), državljanka BiH i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

Neraščišćeni računi

- Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti - kaže sagovornik Kurira i dodaje:

- Isti je čovek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovek u Nikšić poslao Uroša N. sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca, Mija Žižića.

Foto: E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ/Republika.rs

Uroš N. uhapšen je u Nikšiću, samo četiri meseca posle ubistva Žižića na Novom Beogradu i to tokom rutinske kontrole njegovog vozila.

- Nakon pretresa vozila pronađen je durbin, a sumnja se da ga je oružje tek čekalo na nekoj lokaciji. Uvidom u njegov telefon otkrivena je prepiska sa saradnicima, iz koje proizlazi da je sa saučesnicima planirao Žižićevo ubistvo.

Kontaktirao je i sa Srđanom K., koji je, kako se sumnja, sa Markom Đ. učestvovao u ubistvu Luke Žižića - podseča naš izvor i dodaje:

- Cilj ubistva Mija Žižića navodno je sprečavanje moguće krvne osvete.

Saučesnik priznao

Kako je Kurir prvi pisao, pored Stefana i Luke, kao saučesnici za ubistvo Radoševića sumnjiče se i maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima, državljanka BiH Azra Š.(22) i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

- Pjanović je u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio da je kriv i da je naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića - podseća izvor Kurira i dodaje da je Pjanović priznao i da ga je Azra pozvala da mu javi da treba da se skloni.

Foto: PINK.RS, DRUŠTVENE MREŽE/MUP RS

Azra je, takođe, priznala da je u Beogradu boravila krajem februra i sve do 7. marta, dva dana pre ubistva Radoševića.

Kraljevo - regrutni centar za ubice

Luka V. je treći mladić iz Kraljeva koji je u protekle dve godine uhapšen zbog ubistava, a u javnosti se u proteklih nekoliko dana spekulisalo da je ovaj grad postao takozvani regrutni centar za plaćene ubice.

Isto tako, Stefan M. (24) iz Kraljeva uhapšen je zbog ubistva Luke Žižića, a na teret mu je stavljeno i ubistvo Nikole Zečevića Zeke (38) počinjeno 2021. godine.

Lazar I. (25), takođe, koji je u oktobru 2020. godine ubio Aleksandra Šarca, bliskog „Pink panterima" u garaži tržnog centra „Ušće", takođe je rodom iz Kraljeva. Ilić je uhapšen početkom 2021. u Budvi zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Marka Ljubiše, zvanog Kan sa Strahinjom Savićem, takođe iz Kraljeva.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Žižić pozajmio pare staklorezcu ubici

Staklorezac Filip Gavranović usmrtio je prijatelja pekara Nikolu Ostojića, pre pet godina u radnji u Resavskoj ulici, a zatim iz njegove torbe uzeo 1.800 evra i taj novac odneo Luki Žižiću vlasniku kafića "Ritual" jer mu je dugovao.

- Tokom istrage na osnovu serijskog broja novčanica policija je došla do saznanja da je novac mog supruga Nikole nakon ubistva završio kod Luke Žižića. Na suđenju sam čula da je Žižić bio prijatelj Filipove bivše supruge i da mu je dugovao taj novac- izjavio je svedok na suđenju.

#Luka Žižić

#Ranko Radošević

#krvna osveta