AKTUELNO

Državljanka Bosne i Hercegovine Azra Š. (21) uhapšena je večeras u Sarajevu zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar iz Nikšića. Međunarodna poternica raspisana je i za njenim drugom zbog učestvovanja u ubistvu.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf 4" kojim su se dovezli Luka V. (35) i Stefan Z. (28) na pumpu u Rušnju gde su sa sedam hitaca usmrtili Eskobara. On je umro svega 20 minuta kasnije.

U subotu je policija uhapsila maloletnicu zbog sumnje da je pomagala u ubistvu. Nakon saslušanja Viši sud u Beogradu odredio joj pritvor do 30 dana. Sumnja se da je ona bila ta koja je sa Lukom i Stefanom namamila Ranka da dođe i pogleda automobil koji su prodavali.

U ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Luka i Stefan koji su se branili ćutanjem.

Foto: INFORMER/ZORAN SINKO/SIGURNOSNA KAMERA

Istraga

Podsećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u ponedeljak istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod.

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Foto: Pink.rs

Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marle “Golf 4”, koje su u naselju “Petlovo brdo” zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela.

#Bosna

#Devojka

#Eskobar

#Hapšenje

#Ranko Radošević

#Rušanj

#Ubistvo