AKTUELNO

Ranko Radošević (54), zvani Ranko Eskobar, sahranjen je danas na beogradskom groblju Orlavača. Ispraćen je uz pesmu “Ponoć je” iz filma Toma.

Ispratilo ga je oko 500 ljudi, a prve su iza njega išle uplakana supruga i dve ćerkice. Sahrani je prisustvovao i Radoševićev sestrić, Marko Kovačević, gradonačelnik njegovog rodnog grada Nikšića koji je održao posmrtni govor.

- Ranko je bio veliki čovek i prošao mnogo za svojih 50 godina, a živog da je sve to vreme iskušavao. Živeo je po onoj narodnoj da je bio kadar stići i uteći i na strašnom mesto postojati, ali nažalost se desila i ona “dva loša ubiše Miloša” - rekao je Kovačević kroz suze.

On je obećao i da će “štititi Rankove tiće ostale u gnezdu”.

Govor je održao i Rankov blizak prijatelj.

- Ranko je bio primer čojstva i junaštva. Nije moglo suza ovoliko da se prolije a da neko nije dobar. Vrlo sam ponosan što sam ugledao Rankove drugove iz detinjstva. Hvala svim dobrim ljudima, hvala sveštenstvu, hvala muzičarima. Nadam se da će njegovi potomci krasiti ovu zemlju. Nećemo deliti ništa više, bio su ponos uzdanica. Proveo je u Beogradu više od 30 godina. Ostao je naš heroj. Počivaj u miru anđele moj. brinuću se o anđelima tvojim - poručio je neutešni brat.

Na opelu govor je održao i Radoševićev prijatelj. On je naveo da Ranko 23 godine nije mogao da se pomiri sa smrću bliske osobe. Iako nije otkrivao njen identitet, naveo je da je " otišao kao i ona u martu".

Autor: