AKTUELNO

Maloletnoj devojci, koja je u subotu uhapšena u "štek" stanu na Novom Beogradu zajedno sa dvojicom osumnjičenih za ubistvo Nikšićanina Ranka Radoševića na benzinskoj pumpi u Rušnju, Stefanom Z. (28) i Lukom V. (26), određen je pritvor. Ona je 2006. godište i Više tužilaštvo u Beogradu je tereti za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Maloletnica je saslušana pred sudijom za maloletnike Višeg suda u Beogradu, a saslušanju je prisustvovao i zamenik Višeg javnog tužioca za maloletnike. S obzirom da nema 18 godina u postupak je uključen i Centar za socijalni rad. Nakon saslušanja ocenjeno je da postoji osnovana sumnja da je devojka učestvovala u ovom teškom krivičnom delu.

Saslušanje Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva planirano je za danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Oni su trenutno na policijskom zadržavanju od 48 sati. Prilikom pretresa stana, koji su iznajmili, nakon njihovog hapšenja policija je pronašla i pištolj. Utvrđeno je i da njih dvojica u policiji imaju dosije.

Foto: Printscreen

Inače, Ranko Radošević (54) zvani Eskobar ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju sa više hitaca iz pištolja. Dva mladića sa kapuljačama na glavi i hirurškim maskama preko lica ušla su u restoran na benzinskoj pumpi u Rušnju, u kojem je Radošević sedeo i pio kafu i jedna od njih je iz kese izvukao pištolj i zapucao. Kada je Radošević pao na pod, prišao mu je i overio ga pucnjem u glavu. U restoranu je u tim momentima bilo još ljudi.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Srbije

Na uviđaju je pronađeno sedam čaura. Posle ubistva su istrčali sa pumpe, seli u automobil i otišli. Ubice je snimila nadzorna kamera kad su bežali, a jednom se jasno vidi i lice, jer mu je spala hirurška maska.

Posle Radoševićeve likvidacije, pobegli su na Petlovo brdo, gde su posuli benzin po vozilu i zapalili ga da uklone svoje DNK tragove. Tada na glavi nisu nosili kapuljače i maske, pa su ih ljudi videli. Utvrđeno je da su na tom automobilu bile ukradene tablice.

Prema operativnim saznanjima, Ranko Radošević je bio blizak sa Jovicom Vukotićem i "škaljarskom ekipom". Iako je rođen u Nikšiću, godinama je živeo u Beogradu, gde se zvanično bavio prodajom blindiranih automobila.

Video: Pink.rs

Sahrana Nikšićanina Ranka Radoševića zakazana je za danas na beogradskom groblju Orlovača. Porodica je dala informativnu čitulju u kojoj je navela da opelo počinje u 13.30 časova, a da oni saučešća primaju u Hramu Sv. Prokopija od 11.30 sati.

Autor: