AKTUELNO

Stefan Z. (28), Luka V. (26), ali i maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima zbog sumnje da su likvidirali Ranka Radoševića Eskobara u kafiću na pumpi u Rušnju za sobom su kako se veruje ostavili brojne dokaze koji su poslati na veštačenje, a koji navedenu dvojicu ako se dokaže da su krivi, šalju na doživotnu robiju.

Pištolj

Glavni dokaz u ovom slučaju je oružje koje je nađeno prilikom hapšenja u štek stanu na Novom Beogradu. Kako se videlo iz snimka koji je MUP objavio, pištolj se nalazio među grickalicama i poslat je na veštačenje.

Kamere

Potom, kamere su snimile osumnjičene kako se udaljavaju sa mesta zločina, a jedan je identifikovan odmah, obzirom da mu je maska spala.

Foto: Pink.rs

Zapaljen automobil

Pobegli su "golfom 4" koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici.

Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to verovatno samo da posluži za likvidaciju.

I "golf 4", za koga se sumnja da su koristili osumnječeni za ubistvo, nalazi se na veštačenju. Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Razmenili 13 poruka sa njim

Prema saznanjima iz istrage oni su unapred ugovorili sastanak sa Ranko Radošević (54) i tako osigurali "laku metu".

"Prema saznanjima iz istrage, oni su zvali Ranka i ponudili mu kola na prodaju, obzirom da on ima auto plac. Sa njim su razmenili 13 poruka koje su nađene. Sastanak je bio zakazan u vreme kada su ušli u kafić i upucali ga", rekao nam je sagovornik iz istrage.

DNK u lokalu

Iz lokala u kojem je počinjeno ubistvo uzeti su DNK tragovi koji su ostali nakon egzekutora i čekju se rezultati.

Maloletnica ključni svedok

Maloletnica (17) koja je uhapšena u štek stanu na Novom Beogradu sa Stefanom Z. (28) i Lukom V. (26), kako smo saopštili danas, uhapšena je zbog sumnje da je pomagala, a Viši sud joj je odredio pritvor od 30 dana zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija. Upravo zbog dela koja joj se stavljaju na teret, ona je ključan svedok u istrazi ovog ubistva, obzirom da se sumnja da je bila upućena u sve i radila logistiku likvidacije.

"Ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u Odeljenju za maloletnike, jer postoji sumnja da je pomagala oko likvidacije i da je znala šta se sve planira. Njen iskaz biće ključan za ovo ubistvo. Dakle, ona je, ukoliko se dokažu sumnje, bila upućena u to kako se planirao zločin, koliko dugo, kako su našli stan, oružje... i na kraju ono ključno, ko je naručilac ubistva. Prema saznanjima iz istrage, njih su angažovali "kavčani", a ubijeni Radošević je bio pripadnik "škaljarskog" klana", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Foto: Printscreen

Ko je bio Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.