AKTUELNO

Dva tinejdžera od 16 i 17 godina izjasnila su se da nisu krivi po optužbama za ubistvo dva tinejdžera od 17 i 18 godina i pokušaj ubistva 17-godišnjaka u Tastrupu u Danskoj u ponedeljak, objavila je danska radiotelevizija DR.

Starijem tinejdžeru (17) određen je pritvor dok traje sudski postupak, a mlađi (16) pušten je uz kauciju.

Oni su optuženi da su u ponedeljak u napadu nožem ubili dva tinejdžera od 17 i 18 godina, nakon što su jednog uboli u vrat, a drugog u srce.

Još jedan tinejdžer od 17 godina uboden je u tom napadu nožem u nogu, ali njegove povrede nisu teške.

- U optužbi se navodi da su oba ubistva i ubistvo u pokušaju počinjeni udruživanjem, nakon prethodnog dogovora i sa namerom - preneo je CPH post.

Branilac 17-godišnjaka koji ostaje u pritvoru, Jens Lang Rask, izjasnio se u četvrtak u ime svog klijenta koji tvrdi da je delovao u samoodbrani.

On se predao u utorak, dan posle ubistava, dok je drugi tinejdžer od 16 godina uhapšen kasnije. Trenutno se odlučuje da li će i njemu biti određen pritvor.

Istovremeno, srpski mediji su objavili da su dvojica srpskih mladića ubijena u ponedeljak u Kopenhagenu kada ih je, iz nepoznatih razloga, napala grupa mladića.Kako se navodi, jedan od ubijenih tinejdžera je P. S. (17) koga je nožem u srce ubo Pakistanac, takođe sedamnaestogodišnjak.

Ubijeni je poreklom iz Crne Gore, a drugi ubijeni je njegov prijatelj N.Š. (18), poreklom iz okoline Čačka, kome je prerezan vrat, objavili su mediji.