AKTUELNO

Osmogodišnji dečak pronađen je u subotu popodne u tržnom centru u Pašingu u Austriji nakon što su ga roditelji, bračni par iz Srbije, ostavili samog kako bi krali odeću iz prodavnica.

Pronalasku osmogodišnjeg deteta prethodila je akcija policije.

Naime, kako su javili mediji iz Austrije, bračni par iz Srbije, starosti 51 i 52 godine, došao je u tržni centar u ovom austrijskom gradu kako bi krali odeću.


I dok je 51-godišnja žena birala stvari, godinu dana stariji muškarac je skidao takozvane zujalice, uređaje koji se koristi kako ne bi dolazilo do krađa i pakovao ih u posebno pripremljenu vreću.

Plan je bio da ukradene stvari potom sakriju u automobil koji su parkirali u garaži i tako pobegnu.

U međuvremenu, supružnici su primećeni kako kradu, a ubrzo su policajci priveli lopove. U njihovom automobilu, pored ukradene odeće, pronađena su i dokumenta deteta. Kada su ih policajci upitali gde se nalazi dete čije isprave poseduju, rekli su im da je kod sestre u Beču.

Zatim su odvedeni u policijsku stanicu gde je, po proceduri, trebalo da budu saslušani. Baš u trenutku kada je trebalo da odgovore na pitanja, policijsku stanicu pozvali su zaposleni iz tržnog centra kako bi prijavili da su pronašli dečaka starog 8 godina, kako se sam šeta. Utvrđeno je da je reč o njihovom detetu, koje su ostavili samo, bez nadzora, kako bi mogli da kradu.

Socijalne službe su preuzele dečaka i smestili ga u privremeni smeštaj.

Autor: