AKTUELNO

Branislav G. (76) iz okoline Bele Palanke preminuo je pre četri dana od infrakta u trenutku kada ga je sin Srđan G. (36) brutalno maltertirao i tukao u porodičnoj kući, piše Kurir.

Nasilje u porodici, podsetimo, dogodilo se 24. februara kada je osumnjičeni pijan došao u porodičnu kuću svojih roditelja, koja se nalazi u istom dvorištu gde i njegov dom. Nakon žustre rasprave došlo je do koškanja između oca i sina, a zatim i do smrti nesrećnog čoveka.

Najpre se mislilo da je sin golim rukama udavio oca, pošto je nesrećnik imao jako crvenilo oko vrata, ali je obdukcija pokazala da je on tokom zlostavljanja umro od srčanog udara.

- Obdukcioni nalaz utvrdio je da je nesrećni čovek imao toliko jak infrakt, da je preminuo na licu mesta. Daljom istragom utvrdiće se da li je direktan uzrok infrakta nasilje koje je pretrpeo od svog sina - kaže izvor upoznat sa slučajem.

- U ovom slučaju nema krivičnog dela ubistva, ali će se utvrditi da li je nasilničko ponašanje Srđana G. izazvalo infrakt - objašnjava izvor iz istrage.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio krivično delo nasilje u porodici sa smrtni ishodom i njemu je određeno zadržavanje do 30 dana.

- Kobnog dana Srđan je došao pijan iz kafane kod roditelja i počeo da viče, da ih vređa, obara stolice i baca stvari po kući. Šutirao je nameštaj, pesnicama udarao o vrata, iako su roditelji pokušali da ga obuzdaju, ali nisu uspeli u tome - navodi sagovornik iz istrage.

Kako navodi izvor upoznat sa slučajem, osumnjičeni je zatim počeo da se gura sa ocem.

- Osumnjičeni je nakon haosa koji je napravio u kući, onako pijan počeo da gura oca Branislava, udarao ga je po ramenu i stisako za vrat. U jednom trenutku toliko je jako gurnuo čoveka da je Branislav pao na pod kao pokošen, ali se čovek ustao - kaže izvor i dodaje:

- Srđanova majka je zakukala i molila sina da ih ostavi na miru, ali nije uspela u svojoj nameri. Pijani sin se na majkino zapomagenje iznervirao uzeo je ispod miške, bukvalno je poneo i zaključao u podrum. Zatim se vratio u kući i nastavio da maltretira oca. Udarao je nesrećnog čoveka koji je nekoliko puta padao na pod, a između ostalog hvatao je žrtvu rukama za vrat, a udarao ga je i po celom telu.

Prema navodima izvora iz istrage, od silnog udaranja nesrećni Branislav G. je pao mrtav.

- Žrtva je od silnog udaranja pala nasred kuće, a njegova supruga se u tom trenutku oslobodila iz podruma i zatekla je jezivu scenu u kući. Odmah je uzela telefon i sina prijavila policiji da supruga i nju sin maltretira i da Branislav sada bespomično leži - kaže izvor i dodaje da je Hitna pomoć samo mogla da konstatuje smrt nesrećnog čoveka, a policija je odvela Srđana G.

Meštani sela kod Bele Palanke gde se dogodio jezivo nasilje ranije su za Kurir rekli da je porodica doživela veliku tragediju.

- Na početku marta 2020. kada je počela epidemija korona virusa Srđanova sestra je umrla u šestom mesecu trudneće, zbog komplikacija - rekli su oni i dodali:

- Srđanov rođeni brat je u zatvoru, jer je silovao neku ženu na nekoj proslavi. Nesrećna Srđanova majka je ostala sama, oba sina su joj u zatvoru, ćerka umrla, a sad je ostala i bez muža nakon tuče s ocem.

Autor: