AKTUELNO

Maloletnik koji je osumnjičen da je u ponedeljak uveče ubio rođaku (65) u selu kod Bečeja uhapšen je u Bačkoj Topoli.

On se pošto je čekićem usmrtio nesrećnu ženu njenim “opelom” odvezao do Bačke Topole i auto ostavio u centru. Dan kasnije, mladić je lišen slobode. Sestra žrtve nemoćno je širila ruke ispred skromne kuće njene dve godine mlađe sestre.

- Stana je živela sama, a izdržavala se od poljoprivrede. Svako me je jasno da nema prihoda od njive. Pomagala sam joj koliko sam mogla. Najgore od svega je što nam e ubica rod. Njegov otac je meni brat od strica. Ne mogu da verujem da je dete koje nam je rod, koje bi ona pustila u kuću, moglo da tako nešto uradi.

Njen auto ne vredi više od 500 evra. Zar nečiji život vredi 500 evra. Više smo čuli iz medija nego što nam je policija rekla. Tog dana je cepala drva. Komšije su je videle. Drva stoje ispred kuće... Ništa više ne znamo - teškom mukom ispričala je sestrina žrtva Vinka za Kurir.

Da se u kući njegove tetke nešto čudno dešava, setrić je saznao od komšija koje su ga pozvale telefonom:

- U kuću se nakon policijskog uviđaja ne može. Ono malo što smo kroz prozore mogli da vidimo, ukazuje da je sve na svom mestu. Povremeno je preko omladinske zadruga radila sezonske poslove. Čak nije imala ni radni staž. Svima je pomagala, a na kraju ovako skončala - u neverici je žrtvin sestrić.

Komšija pronašao beživotno telo

Prvi komšija, pronašao je beživotno telo koje je bilo prekriveno ćebetom. On je zatekao jeziv prizor u kući. - Pozvao me je komšija da proverim šta se dešava u njenoj kući jer se nije javljala. Najpre sam pokucao na vrata, ali se nije odazivala ni nakon mojih poziva. Pošto je bio mrak, uključio sam svetlo na mobilnom telefonu. Pogledam sam na desnu stranu, vrata su malo bila otvorena i ja sam ih samo gurnuo. Žena je ležala na stomaku i bila prekrivena ćebetom. Videla se krv- kazao je komšija.

- Kako smo čuli ubica se krio u školskom dvorištu i parku u Bačkoj Topoli. Navodno je ušao u kuću kroz prozor na kupatilu. Sumnjam da je tako, jer fizički nije mogao tuda da se provuče. Ukrao je četiri Stanina telefona i pobacao kartice, ali ga je u međuvemenu policija locirala i uhapsila.

Moja tetka je izdahnula u najstrašnijim mukama. U predelu grudi ju je ubadao nekim oštrim predmetom, davio kanapom a po glavi udarao, najverovatnije, čekićem - rekao je žrtvin sestrić za Kurir.

U vreme naše posete na putu između Bečeja i Bačke Topola policija je zaustavljala vozila, a ulicom u kojoj se desilo ubistvo nekoliko puta je prošlo službeno policijsko vozilo. Nekoliko od ulica dalje od mesta zločina nalazi se porodična kuća mladića osumnjičenog za ubistvo teteke.

U dvorištu smo zatekli sredovečnog muškarca i dvojicu mladića. Predstavili smo se, a muškarac nam je samo rukom pokazao da se udaljimo.

Autor: