AKTUELNO

Na lice mesta došle su varogasne ekipe, koje su brzom intervencijom lokalizovale vatru.

U centru Čačka došlo je do požara kada se zapalio podzemni kontejner, namenjen za odlaganje suvog otpada. Razlog paljenja najverovatnije je odlaganje vrelog žara u kontejner, koji je potom zapalio suv otpad u njemu. Na lice mesta došle su varogasne ekipe, koje su brzom intervencijom lokalizovale vatru.

- Na podzemnom kontejneru je izgorela unutrašnja vreća za prikupljanje otpada i načinjena je značajna materijalna šteta. Materijalna šteta na samom podzemnom kontejneru nije najveća opasnost od paljenja podzemnih kontejnera. Direktno su ugrožena vozila, obično parkirana u neposrednoj blizini, okolni objekti, pa i prolaznici, kažu za RINU u JKP Komunalac.

Pored činjenice da je strogo zabranjeno ubacivati aktivan žar u bilo koju kantu za odlaganje otpada, a u skladu sa Odlukom o obavljanju komunalne delatosti upravljanja otpadom za ovo delo zaprećena je kazna od 10.000 dinara, kao i odgovarajuća naknada načinjene štete, što je značajno oveći iznos za počinioce ovog prekršaja.

- Apelujemo na sugrađane da na adekvatan način koriste kante i kontejnere za odlaganje otpada, da poštuju svoje i tuđe vreme, jer ovakvi postupci dovode do dodatnog angažovanja ljudi i opreme, što ometa proces rada i utiče na efikasnost vršenja usluge. Efikasan rad naših službi je u obostranom interesu u težnji da grad održimo čistim, dodaju u JKP Komunalac.