AKTUELNO

Roditelji trogodišnje Anje Grahovac, koja je pre 10 godina preminula posle operacije katarakte na klinici Perfekta, zadovoljni su presudom Višeg suda, kojom je anesteziolog Stanoje Glišić (72) osuđen na tri godine zatvora jer je devojčicu nesavesno lečio, dok su ostali oslobođeni optužbi.

Roditelji su novinarima rekli da "nikada nisu hteli da okrive nekoga ko nije kriv" i da su stalno potencirali da je kriv anesteziolog. Oni su zadovoljni i visinom kazne koja je izrečena Glišiću.

- Zadovoljni smo presudom, ovo smo i očekivali. Čekali smo 10 godina ovaj trenutak, rane su bolele, ali pravda je na kraju postignuta. Želim da kažem ljudima da pravda može da pobedi, verujte u sud - rekla je devojčicina majka Ivana Grahovac.

Ona kaže da je "osećaj pravde kompletan".

Foto: Printscreen Youtube

- Nikada nismo imali želju da okrivimo nekoga ko nije kriv, znali smo u startu da je anestezija zakazala. Ono što smo želeli, to je i usvojeno. Nama je sve u redu sasvim - rekla je Ivana Grahovac.

I devojčicin otac Aleksandar Grahovac kaže da su zadovoljni visinom kazne i "presudom uopšte".

- Ovo troje ljudi za nas od početka nisu bili krivi, nisu ni bili tu. Stalno smo potencirali da je kriv anesteziolog. To je ono što smo očekivali - rekao je Grahovac.

Pročitajte još: Anesteziologu tri godine zatvora za smrt Anje Grahovac

#Presuda

#Roditelji

'