AKTUELNO

Opelo se održava u 11.30 časova u kapeli na groblju Orlovača, a potom će u 12.00 časova uslediti sahrana.

Vuk Vučković (20), koji je 29. januara ispred jednog restorana na Novom Beogradu zadobio teške telesne povrede opasne po život tokom masovne tuče, preminuo je u ponedeljak, potvrđeno je iz porodice. Sahrana mladića je danas na beogradskom groblju Orlovača.

Opelu i sahrani prisustvuje veliki broj mladih ljudi, drugova preminulog Vuka Vučkovića.

Na poslednjem ispraćaju mladiću koji je preminuo od posledica prebijanja prisustvuje oko 300 ljudi.

Jecaji majke i sestre iz kapele odjekuju grobljem.

Kako je ranije pisano, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je osumnjičeni Predrag R. (21) zbog sumnje da je bezobzirnim nasilničkim ponašanjem pokušao da liši života oštećenog Vuka V. (20). On je, prema saznanjima medija, 7. februara došao u policijsku stanicu u pratnji roditelja.

- Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, odnosno rekao je da se mahom ne seća kako je i zbog čega došlo do tuče, da Vuka Vučkovića ne poznaje od ranije i da mu je žao zbog svega što se desilo. Takođe je tvrdio da je i on pretučen, kao i da se nada da će povređeni mladić preživeti - nezvanično navodi izvor.

Foto: Pixabay.com

Takođe, sagovornik dodaje i da je uhapšeni Predrag, kako se sumnja, najpre u blizini šanka u restoranu, pesnicom udario Vuka V., u predelu glave.

- Obojica su bili na proslavi rođendana, a nakon rasprave i udarca u glavu povređenog mladića, sukob su nastavili u bašti restorana. Predrag je Nikolu više puta udario rukama i nogama u glavu i telo, da bi, nakon što je Vuk pao na pod, uzeo stolicu koja se nalazila u blizini i udario ga više puta u predelu glave, nakon čega je Predrag otišao iz restorana - dodaje izvor.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Osumnjičeni se do sada teretio za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, što će nakon Vukove smrti biti promenjeno.

Autor: