AKTUELNO

Kineski državljanin W.L. koji je pretukao ćerku na teniskom terenu, krajem oktobra prošle godine, osuđen je danas na osam meseci zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog nasilja u porodici.

Optuženi je odmah na početku suđenja delimično priznao krivicu i sve vreme plakao.

- Ostajem pri svemu što sam rekao u tužilaštvu. Mnogo mi je žao zbog svega što se dogodio i što sada trošim svačije dragoceno vreme. Kajem se zbog svega, a svoje ponašanje mogu da objasnim time da dolazim iz druge zemlje, gde je drugačija kultura i vaspitanje dece je drugačije - rekao je optuženi i dodao:

- Žao mi je i ovako nešto se više nikada neće ponoviti.

Njemu je nakon izrečene kazne, produžen pritvor sve dok ne dođe vreme za zatvorsko izdržavanje kazne.

Foto: Twitter.com/Printscreen

Na početku suđenja odbrana je tražila da suđenje bude zatvoreno za javnost zbog maloletne osumnjičene, ali sudija je taj predlog odbila, s obzirom da je maloletna u Republici Kini.

- Oštećena strana, kao i tužilaštvo se odreklo prava na žalbu. Takođe, maloletna oštećena je odbila da krivično goni oca - rečeno je na sudu.

Branilac optuženog kineskog državljanina iznela je da se ne slaže sa pojedinim navodima tužilaštva.

- Porodica mog klijenta je do tog trenutka bila jedna normalna i zdrava porodica, a sve se promenilo nakon tog snimka. Optuženi koji je fakultetski obrazovan odrekao se svoje karijere zbog ambicije i profesionalne karijere svoje ćerke koja je želela da postane uspešna teniserka i preselio se s njom u Srbiju - rekla je ona i dodala:

Foto: Twitter.com/Printscreen

- Sve je uradio kako bi ona uspela, a snimak koji se pojavio ne pokazuje sve ovo što se navodi u optužnici. Naime, došlo je do koškanja, ali ne i do udaraca reketom po stomaku i grudima.

Advokat okrivljenog rekla je da je tužilaštvo nije navelo zbog čega je došlo do nasilja u porodici.

- Devojčica nije uradila zadatak koji joj je trener dao i kada joj je otac prišao kako bi razgovarao s njom, ona ga je prvo fizički odgurnula i tada je došlo do koškanja i otimanja oko reketa - rekla je advokatica.

Ona je između ostalog navela da je maloletna otišla u Kinu i da joj je život potpuno uništen jer je snimak koji je postao viralan uništio njenu karijeru i da predmet zadirkivanja među vršnjacima, kao i da ne izlazi iz kuće.

Optuženom kineskom državljaninu kao podrška došla je prijateljica iz Kine.

Autor: