AKTUELNO

"Bili su u nekoj emotivnoj vezi, to je patologija. Ali ja ga nikada nisam videla, čula sam i da je presudio sebi. Nisam znala ni da ima decu i ženu, to sam pročitala iz medija", priča J. G., komšinica ubijenih sestara na Bežanijskoj kosi.

Komšinica J. G. živi u stanu pored ubijenih sestara Jelisavete (76) i Gordane (78) i kako je još ranije ispričala za medije bila je vrlo bliska sa mlađom sestrom Jelisavetom. Kako nam je sada rekla, ubicu nije poznavala.

- Lakše mi je samo jer se razrešila misterija ovog ubistva. Stvarno velika tragedija. Ne znam ni zašto je Jelisaveta imala tu vezu, ni za njega... Ali ima raznih ljudi - dodala je ona.

Potvrdila nam je i informaciju da je Goran Đ., Jelisavetu upoznao u domu za stare, kada joj je i preminuo muž.

Druga komšinica rekla nam je i da sestre nema ko da sahrani, kao i da nemaju nikoga ko bi mogao da preuzme njihovu imovinu.

Komšije su, kako su pisali mediji, negde oko Božića videle mlađeg muškarca kako ulazi u stan ubijenih sestara.

Foto: Pink.rs

- Tamo negde oko Božića videla sam da mlađi muškarac oko 30 godina, smeđe kose, ulazi u njen stan... Videla sam ga samo s leđa, ali videla sam Jelisavetu da mu je otvorila vrata, bila je sređena, nosila je periku, i pustila ga untra. Bila je i našminkana. Kada sam je videla tako sređenu baš sam se začudila - kratko je rekla tada druga komšinica.

Kako su nam komšije ranije ispričale, Jelisaveta se lečila od duševnih bolesti.

- Pila je lekove. Nije imala kosu, uglavnom nije nosila periku. Ali taj dan kada je taj muškarac dolazio, bila je skroz sređena.

Goran Đ. (38), koji je oko Božića ubio dve sestre Jelisavetu (76) i Gordanu (78) Đ. na Bežanijskoj kosi, pronađen je pre dva dana u automobili na parkingu sa prostrelnom ranom na glavi.

Telo ubice koji je sebi oduzeo život pronašli su prolaznici, a za sobom je ostavio i oproštajno pismo.

"Neno moja ne mogu više da izdržim. Plačem za svim sto sam izgubio. Naše anđele i tebe. Za sve sam ja kriv. Čuvaj nase devojčice. Sve vas volim puno", stoji u oproštajnoj poruci koju je Goran očigledno ostavio svojoj porodici.

Foto: Pink.rs

Porodični prijatelj ispričao je da je Goran voleo da se kocka pa se pretpostavlja da je novac koji je podigao sa kartica ubijenih sestara iskoristio na kockarske dugove.

On je rekao i da je njegov otac Zoran već izgubio straijeg sina, a sam otac je jedva smogao snage da progovori o svemu što ga je snašlo.

Podsetimo, policija u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, rasvetlila je teško ubistvo na Bežanijskoj kosi i kao izvršioca identifikovali Gorana Đ. (38), koji je prekjuče izvršio samoubistvo ispred jedne zgrade na Bežanijskoj kosi.

Dvostruko ubistvo izvršio je nožem i tupim predmetom. Nakon zločina, Goran je zaključao stan i otišao. Kao motiv dvostrukog ubistva navodi se koristoljublje, a Goran je navodno bio u emotivnoj vezi sa Jelisavetom Đ. Ubica je iz stana nakon zločina odneo mobilni telefon i platnu karticu jedne od ubijenih sestara sa koje je podigao milion dinara.

Ubica nije bio u dobrim odnosima sa svojom suprugom, a veče pre samoubistva proveo je u kafani.

Autor: