AKTUELNO

U roku od 24 sata u Beogradu se dogodila dva identična zločina u kojima su supruge pokušale da ubiju svoje muževe.

Naime, u petak oko 6 časova ujutru, Marijana B. (39) je u stanu na Voždovcu pokušala da ubije supruga Miloša B. (40) nakon verbalne rasprave. On je, kako je navedeno iz Všeg javnog tužilaštva, ležao u dnevnoj sobi na garnituri, ubola nožem u levu stranu vrata i nanela mu tešku telesnu povredu. On je potom uhvatio nož desnom rukom i sprečio dalje povređivanje, usled čega je zadobio lakšu povredu desne šake. Policiju i Hitnu pomoć je pozvala ćerka koja je bila sa njima u stanu.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i da ne bi ponovila krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

U daljem toku postupka biće ispitani svedoci, obavljeno psihijatrijsko veštačenje Marijane B., a pribaviće se i izveštaj Centra za socijalni rad o stanju u ovoj porodici.

Dan kasnije, isti zločin se dogodio na Čukarici. Beogradska policija u subotu je uhapsila M.M. (44) zbog pokušaja ubistva partnera G.K. (52).

Prema našim informacijama, muškarac je primljen u Urgentni centar sa teškim telesnim povredama grudnog koša, ali se nalazi van životne opasnosti. Napad se dogodio u subotu oko 5 sati ujutru u kući na Čukarici. Prema izjavi G.K. svemu je prethodila svađa. Policija je uhapsila M.M., a pored nje našla i nož.

Autor: