AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u odvojenim akcijama uhapsili su V.P. (44), S. N. (43) i M. K. (37) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom stana u kojem su neprijavljeno boravili V. P. i S. N. pronašla 500 grama heroina, 14 bočica metadona i elektronsku vagicu za precizno merenje.

U drugoj akciji, policija je uhapsila M. K., nakon što je pretresom njegovog stana pronašla oko 15 kilograma hašiša, 500 grama kokaina, 800 grama amfetamina i elektronsku vagicu za precizno merenje, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

U trećoj akciji na graničnom prelazu Horgoš carina i granična policija zaplenili su kilogram i 750 grama marihuane koja je bila sakrivena u gepeku automobila sa srpskim tablicama, u platnenoj vreći s hranom. Marihuana je bila u tegli.