AKTUELNO

Imam potpuno poverenje u beogradsku policiju da će i u ovom slučaju sa Novog Beograda isto kao što su bili u slučaju ubistva sa Zvezdare, biti veoma uspešni, rekao je novinar televizije Pink Mladen Mijatović.

Mijatović je rekao da se surovo dvostruko ubistvo dogodilo na Bežanijskoj kosi, gde su ubijene dve rođene sestre, od kojih je jedna imala 75, a druga 77 godina.

- Sličnost sa nedavnim slučajem koji smo imali na Zvezdari, kada je u decembru mesecu prošle godine ubijena 27-godišnja devojka, je primetna. Zašto je to tako? Najpre, zato što su u oba slučaja radi o ubistvu, druga sličnost je da su, prema dosadašnjoj istrazi, najverovatnije i devojka, kao i žene, poznavale ubicu – rekao je Mijatović.

Kako kaže, ono što je isto slično, jeste da je ubica nakon zločina pobegao sa lica mesta, zaključao vrata stana, i trenutno se nalazi u bekstvu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Policija je u subotu, kada su pronađena tela, pokupila određene tragove, koji su sada na veštačenju i nakon tog veštačenja, najverovatnije će doći do određenog podudaranja, i na osnovu toga i drugih materijalnih dokaza, ne sumnjam da će ubica brzo biti uhapšen – rekao je Mijatović.

On podseća da je ubica sa Zvezdare identifikovan nakon dve nedelje ili nešto malo jače, od trenutka kada je počinio zločin, i dodaje da ima potpuno poverenje u beogradsku policiju da će i u ovom slučaju sa Novog Beograda isto tako biti uspešni.

Foto: TV Pink Printscreen

- Trenutno ne postoji samo jedan pravac istrage, aktuelno je nekoliko, policija radi po njima, radi se operativno, do detalja, ništa se ne prepušta slučaju, kako ubica ne bi prošao nekažnjen. U ovakvim slučajevima, obično je i uobičajeno da je motiv koristoljublje, odnosno da je u pitanju novac – rekao je Mijatović.

Novinar Mladen Radulović rekao je da je motiv ključ zločina na Bežanijskoj kosi, kao i da policija ide tragom motiva.

- Vrlo brzo se ustanovilo da su žene prodale svoju kuću, da su imale, verovatno, nameru da nastave sa nekim transakcijama, i neko ko je očigledno njima veoma blizak, je to znao. On je ili direktni izvršilac ili je tipovao ove dve žene. Ubistvo je izuzetno svirepo i uznemirujuće – rekao je Radulović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, izuzetno je važno što je policija rešila ovo dvostruko ubistvo, jako je težak zločin i dodaje da se nada da će ubica biti uhapšen u nekoliko narednih dana.

- Danas je nemoguće pobeći od kamere, ali je ubica verovatno bio maskiran kada je ulazio u zgradu. Međutim, postoje različiti tragovi, a motiv je posebno u ovom slučaju izuzetno veliki trag – rekao je Radulović.

Autor: