AKTUELNO

U Beogradu su trenutno na snazi tri velike potere u toku, a u svim slučajevima skinute su nadzorne kamere i traže se napadači koji su pucali u Nemanju Bojovića Hemiju i njegovog druga Nikolu Kneževića, potom za vozačem koji je noćas izbo mladića (22), kao i za napadačima koji su izboli dečaka (15) u Kotežu.

Hemija upucan ispred kuće svoje majke

Dve nadzorne kamere skinute su sa mesta napada na Nemanju Bojovića (39), zvanog Hemija i njegovog prijatelja Nikolu Kneževića (24) i poslate na veštačenje.

"Policija i dalje češlja grad za njihovim napadačima. Bilo ih je dvojica, imali su kape na glavi. Bojović i Knežević tvrde da ne znaju ko je pucao na njih niti im je poznat motiv", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Bojović je bio šest godina na robiji, dok je Knežević hapšen prošle godine zbog napada na pripadnika Žandarmerije, ali nije osuđivan.

Hemiju je policija označila kao, navodnog, vođu navijače grupe Partizana "Zabranjeni" i veruje se da je navijački sukob i motiv ove pucnjave.

"Bojović i Knežević su ranjeni u noge. Policija je obavila razgovor sa njima koji su rekli da su im prišla dvojica napadača i pitala ih "Gde ste", a zatim zapucali. Nisu ih prepoznali jer su bili maskirani", kaže naš sagovornik blizak slučaju i dodaje da se na kući ispred koje se dogodila pucnjava nalaze dve sigurnosne kamere od kojih jedna gleda na mesto ranjavanja.

Foto: Facebook.com

Kako "Telegraf.rs" saznaje, Bojović je sav krvav nakon ranjavanja pozvonio kod komšinice i tražio da ga primi u stan što je ona i učinila. Njegova komšinica će takođe biti saslušana u sklopu istrage.

Inače, Bojović i Knežević su došli kod Hemijine majke kako bi joj pomogli oko pripreme prostorije za slavu "Sveti Jovan".

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Vozač izvukao mladića iz drugog auta, izbo ga nožem i pobegao s lica mesta

Mladić (22) izboden je nožem kod pošte u Stanka Paunovića Veljka nakon svađe u saobraćaju jutros oko 3 sata. On je s teškim povredama prebačen na VMA.

Kako saznajemo, incident se desio u noći između srede i četvrtka, a sve je počelo kada je mladiću kod pošte u Rakovici drugi vozač uleteo u traku, "isekao" mu put.

Usledila je verbalna svađa, a onda je bahati vozač izvukao mladića (22) iz automobila, pretukao ga i izbo nožem.

Napadač je pobegao s lica mesta, a policija traga za njim.

Foto: S.Milovanov

Izboden dečak (15) u Kotežu

U dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici sinoć je dovezen A. T. (15) sa posekotinama na ruci i nozi, saznaje "Telegraf.rs".

Prema našim saznanjima, maloletnik je rekao da ga je na ulici u Kotežu presrela grupa od nekoliko mladića koje ne poznaje i da ga je jedan od njih ubo u nogu i ruku.

Lekari su mu kostatovali lake telesne povrede.

Istraga u ovom slučaju je u toku.