AKTUELNO

Komšija Ane Volš (39) i njenog supruga, uhapšenog Brajana Volša (47), navodno je policiji prijavio da su sigurnosne kamere sa njegove kuće snimile dokaze koji su, prema nezvaničnim saznanjima američkih medija, značajno pomogli u rasvetljavanje misterije nestanka Srpkinje.

Naime, tužilaštvo je juče saopštilo da se Brajan Volš sada tereti za ubistvo supruge Ane, kao i za skrnavljenje tela.

Snimak sa komšijine kuće je, kako navode američki mediji, policiji predat 8. januara, na dan kada je Brajan uhapšen zbog ometanja istrage tokom potrage za Beograđankom.

Policijski dokument

U policijskom dokumentu koji se pojavio na društvenim mrežama, piše da je muškarac pozvao policiju Kohaseta.

- Imam kameru u dvorištu koja bi mogla da pokaže ukoliko se dogodio incident ili zločin - piše u policijskom izveštaju i dodaje se da se komšija tada vratio sa odmora, pa se pretpostavlja da se zbog toga nije ranije oglasio.

Šta je tačno na snimku, policija za sada nije obelodnila, ali se spekuliše da je upravo ono što se vidi dovelo do toga da Brajan Volš bude optužen za ubistvo.

Foto: Tanjug AP/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Podsetimo, poslodavci Ane Volš 4. januara prijavili su njen nestanak, pošto se toga dana nije pojavila na poslu u Vašingtonu. Policija je odmah kontaktirala supruga i pretražila okolinu i dva dana kasnije je traganje za njom obustavljeno. Međutim, 8. januara policija je ponovo upala u kuću, u podrumu pronašla tragove krvi i polomljen nož, a iz dvorišta je odšlepan i džip "volvo" u kom su navodno pronađeni određeni tragovi koji se dovode u vezu sa zločinom.

Pravio alibi

Tokom potrage za Anom Volš, policija je otkrila i da je Anu poslednju živu, mimo članova porodice, video porodični prijatelj Džef Mutlu, koji je sa bračnim parom i njihovom decom dočekao Novu godinu u njihovom domu. On je za medije ispirčao da je par delovao srećno i da ništa nije naslućivalo da će se bilo šta strašno dogoditi. Mediji ne isključuju mogućnost i da ga je Volš pozvao Mutlua, upravo kao alibi da kasnije posvedoči kako je te noći, sve bilo idealno među supružnicima. Inače, ostala je misterija i da li je u toj noći u kući bila i Brajanova majka Diana, jer je on davao oprečne izjave, a kamere su je zabeležile i ispred kuće Volšovih 7. januara, dan uoči njegovog hapšenja.

Volšu je juče prekvalifikovano krivično delo, pa se sada tereti za ubistvo.

Obmanuo istražitelje

Beograđanka, inače majka trojice dečaka, poslednji put je viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara, kada su Volšovi sa porodičnim prijateljem proslavljali Novu godinu. Njen muž je izjavio da je trebalo da se ukrca na let rano tog jutra, jer je hitno morala da se vrati na posao u Vašington.

Međutim, istragom je utvrđeno da je ona imala kupljenu kartu tek za 3. januar i da je Brajan, najverovatnije, obmanuo istražitelje kako bi napravio sebi dovoljno prostora da ukloni tragove zločina.

#Ana Volš