AKTUELNO

Nemanja Bojović (39), poznat po nadmiku Hemija i njegov prijatelj Nikola Knežević (24) ranjeni su sinoć oko 22 časa u Zemunu, a policija i dalje traga za njihovim napadačima.

Bojović je označen kao vođa navijačke grupe "Zabranjeni", a osim na tribinama, on je često viđen i u beogradskim noćnim klubovima na žurkama elektronske muzike na kojima je neretko bio u društvu starleta.

Podsetimo, napadači su sinoć Bojovića i Kneževića sačekali ispred kuće njegove majke u Zemunu. Nakon pitanja "Gde ste?" napadači su u njih isaplili nekoliko hitaca. Bojović je ranjen u butinu, a Knežević u potkolenicu.

Oni su prevezeni u Urgentni centar gde su nakon ukazane pomoći dali iskaz policiji.

- Tvrdili su da ne znaju ko ih je ranio niti motiv. Rekli su da su napadači imali maske na licu - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Policija je odmah pokrenula akciju "Vihor".

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Foto: Facebook.com

Ko je Hemija?

Nemanja Bojović zvani Hemija koji je sinoć upucan u Zemunu vođa je grupe "Zabranjeni" i važi za naslednika Zemunskog klana, a veoma je, navodno, blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu.

U akciji hapšenja pripadnika "novog Zemunskog klana", kojim je rukovodio Bojović u oktobru 2008, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.

Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid.

Takođe, poznat je i po tome što je predvodio skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter - Partizan u Novom Sadu u julu 2021. godine.

Autor: