AKTUELNO

Jednom osumnjičenom je određen pritvor, a drugom zabrana prilaska oštećenim licima i svedocima zbog nasilničkog ponašanja u ćevabdžinici "Vagon" u noći između 13. i 14. januara.

Tada je J.B. više puta udario jednog momka koji se onesvestio, a potom je prišao i njegovoj devojci koju je pljunuo dok ga je u naručju držala. Okrivljeni B.Š. je više puta snažno rukama odgurnuo drugog oštećenog koji je pokušavao da spreči sukob i zadao mu telesne povrede.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu određen je pritvor zbog nasilničnog ponašanja prema J.B. (31) dok je u odnosu na B.Š. (29) sud odredio meru zabrane prilaska oštećenim licima i svedocima na udaljenosti manjoj od 50 metara.

Dvojica osumnjičenih se terete da su u noći između 13. i 14. januara u popularnoj ćevabdžinici "Vagon" oko 2 sata iza ponoći u prisustvu većeg broja mušterija, drskim i bezobzirnim ponašanjem, a i vršenjem nasilja prema drugima, značajnije ugrozili javni red i mir i spokojstvo svih prisutnih i tom prilikom telesno povredili više lica.

Postoji sumnja da je okrivljeni J.B. nakon kraće verbalne rasprave pesnicom zadao više udaraca oštećenom od kojih se onesvestio, a potom je prišao i njegovoj devojci koju je pljunuo u lice dok je u naručju držala povređenog momka. Za to vreme okrivljeni B.Š. je više puta snažno rukama odgurnuo drugog oštećenog koji je pokušavao da spreči sukob i zadao mu telesne povrede.

Tužilaštvo će sprovesti ostale dokazne radnje, a pritvor okrivljenom - određen radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka - trajaće sve dok postoji opasnost od ometanja uticajem na svedoke i oštećene koje je potrebno ispitati u daljem toku postupka.

Autor: